www.stream-xnxx-porn.com

Samuel Luiz početkom srpnja nasmrt je pretučen u obalnom španjolskom gradu A Coruña samo nekoliko dana nakon tamošnjih proslava ponosa.

Skupina od desetak muškaraca pogrešno je interpretirala Luizov videopoziv – mislili su da snima njih i nasrnuli na njega dobacujući mu da prestane snimati jer će ga prebiti. Nije nedostajalo ni uvreda da je "odvratni peder".

Prijateljica s kojom je 3. srpnja bio ispred lokalnog noćnog kluba i prijateljica s kojom je razgovarao putem videopoziva svjedočile su nasilju. "Tip je srušio Samuela na tlo i počeo ga udarati. Slušala sam kako ga mlati i vikala da ostave mog prijatelja na miru", izjavila je jedna od prijateljica.

Tom jednom napadaču potom se pridružila cijela grupa homofoba te su svi zajedno pretukli Luiza tako da se onesvijestio. Prijateljica dodaje kako su prolaznici priskočili u njegovu obranu. Napadači su ubrzo pobjegli i ostavili Luiza da onesviješten leži krvi. Hitna pomoć dva mu je sata pokušavala pomoći, ali je, nažalost, preminuo u bolnici. Imao je 24 godine.

Prosvjedi diljem Španjolske

Bio je to prvi tjedan u posljednjih godinu dana da je Španjolska dopustila rad noćnim klubovima, pa je i Luiz napokon dočekao da može izaći s prijateljima.

Njegova je noć završila kobno, a smrt uzrokovana mržnjom prema gejevima uznemirila je mnoge. Napad se dogodio samo nekoliko dana nakon španjolskih Povorki ponosa i prihvaćanja zakona koji osobama starijima od 14 godina dopušta promjenu roda na službenim dokumentima bez potrebe za hormonskim liječenjem ili medicinskim izvještajem.

LGBT organizacije pozvale su na proteste diljem Španjolske koji su se odvili tjedan dana nakon Samuelove smrti. Više od dvije tisuće prosvjednika marširalo je ulicama Barcelone noseći zastave duginih boja i transparente s natpisima "Nismo mačo, ali ima nas mnogo", "Sloboda ili smrt" i "Pero je moj mač".

Na društvenim mrežama objavljuju se osnažujuće poruke pod pretražnicama #justiciaparasamuel i #justiceforsamuel (pravda za Samuela).

Policija počela privoditi osumnjičene, oglasili se političari i poznate osobe

Ipak, u Madridu su prosvjedi obilježeni nasiljem, ovaj put od strane policije koja je pendrecima rastjerivala prosvjednike.Istodobno, policija pročešljava nadzorne snimke i videozapise snimljene mobitelima te ispituje svjedoke. U međuvremenu je privedeno više muškaraca i jedna žena, odrasli i maloljetnici.

Španjolski premijer Pedro Sánchez obratio se građanima i nazvao ovaj napad "divljačkim i izopačenim činom". Ministrica nadležna za pitanja društvene jednakosti Irene Montero oštro je osudila homofobiju na Twitteru dodavši da "moramo izgraditi društvo u kojem nema mjesta mržnji".

Osudi su se pridružile i poznate osobe poput Beyoncé, Sama Smitha i Rickyja Martina. "Vaš sin neće postati homoseksualac zato što se u školi uči o raznolikosti ili zato što vidi gejeve na ulici. Ali ako je vaš sin gej, možda će mu djetinjstvo biti manje usrano i nesretno ako vidi da je homoseksualnost normalna kao i heteroseksualnost", objavio je Ricky Martin.

Posvetio život pomaganju drugima

Luiza opisuju kao ljubaznog i duhovnog mladića. Bio je medicinski tehničar u domu za starije, svirao je flautu u crkvi i bio duhovni vođa za grupu djece u jednoj kršćanskoj skupini.

Bio je sin jedinac, a otac nije znao za njegovu seksualnu orijentaciju. Zamolio je da mu sin ne postane simbolom borbe protiv homofobije jer mu to stvara nelagodu, iako se u Španjolskoj događa upravo suprotno.

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.