www.stream-xnxx-porn.com

Jubilarna, deseta splitska Povorka ponosa prošle je godine bila "preskočena" zbog pandemije koronavirusa, no zato ćete joj se moći pridružiti ove subote, 17. srpnja. Očekuje se i dolazak novoizabranoga gradonačelnika Ivice Puljka.

Osim zakonski, želja je organizatora da se stanje popravi i u mentalitetu ljudi, običajima i ponašanju jer je ovako sve samo mrtvo slovo na papiru. "Znamo da je vidljivost jedino učinkovito sredstvo borbe protiv tih predrasuda i protiv stigme koja nas prati. I zato radimo povorke ponosa", kažu organizatorice Nikolina i Mirta.

Kako je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević prisustvovao Povorci ponosa u Zagrebu, tako će se i splitski gradonačelnik Ivica Puljak pridružiti splitskoj. "Dolazak gradonačelnika Puljka za nas puno znači. Smatramo da to pokazuje građanima da je ta povorka ‘nešto’ normalno, što se događa svugdje u svijetu. Zahvalne smo na podršci", dodaju organizatorice.

Okupljanje i program na Bedemu Cornaro

Okupljanje će započeti u 17 sati na Bedemu Cornaro, a povorka će u 18 sati pod veselim vodstvom Bubnjarskog ansambla Klapa Klapa, hodajućeg benda od desetak bubnjara, krenuti kroz uži centar Splita uz ritmove sambe, funka i afrobeata.

Nastavit će Ulicom kralja Tomislava, Marmontovom, Ilićevim prolazom i Morpurgovom poljanom. Potom će proći kroz Zadarsku, Narodni trg, Marulićevu i Trg braće Radić. Povorka će se privesti kraju Obalom hrvatskog narodnog preporoda (Riva) i Hrvojevom da bi napokon došla na startno mjesto gdje ćete se moći osvježiti i rasplesati.

ruta split pride

U povorci će sudjelovati i Boris Vrdoljak s kojim ćete moći zaplesati vogue, a za glazbeni program na Bedemo Cornaro pobrinut će se dvojica DJ-eva iz kultnog splitskog KLFM kolektiva, DJ Ante Marković i DJ Alen Marić.

Želite li ponijeti uspomenu na najšareniji dan u godini, u ponudi će biti i merch čiji dizajn potpisuje Šakal.

Na pozitivnu povorku s negativnim testom

Trenutačno je na snazi mjera Stožera civilne zaštite koja od sudionika zahtijeva potvrdu o preboljelom covidu, negativan test na covid (PCR ili brzi antigenski test) ili potvrdu o primitku barem jedne doze cjepiva.

Potvrde možete zatražiti preko službenog sustava EU digitalna COVID potvrda, a za testiranje u Splitu (ili drugom mjestu) možete se prijaviti preko Prijavnog centra.

Ipak, organizatorice kažu kako nije protuzakonito kretati se javnim površinama tijekom same povorke i pridružiti joj se jednom kad krene.

Splitskoj Povorci ponosa virtualno se možete pridružiti na Facebook stranici događanja. Vidimo se!

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.