Neuništivi don Damir Stojić vraća se kako bi nas poučio o "otajstvenosti ženskog tijela".

Nepriznati ekspert za seks i nekadašnji studentski kapelan don Stojić otprije je poznat po svojim fantastičnim savjetima vjernicima vezanim za intimni život. Na portalima Bitno.net i SPAS vjernici su mu mogli postaviti pitanja o seksu, a on im je odgovarao.

Nekom je prilikom korisnik htio saznati je li grijeh ako spava s djevojkom u krevetu bez seksa, a Stojić je poetski odgovorio: "Sretan sam što ste odlučili živjeti čistoću, ali sam jako zabrinut jer ste je stavili na kocku. Spavanje u istom krevetu je kao ruski rulet. Pitanje je vremena kad će se metak naći u cijevi pištolja i skroz razoriti čistoću."

I u drugim je prilikama dijelio izvrsne savjete protiv pornografije, samozadovoljavanja, korištenja seksualnih igračaka, ali za seks u trudnoći. Kad smo pomalo i zaboravili na njega, obradovao nas je novim savjetima.

Naime, Župa Duha Svetoga na Jarunu organizira tečaj planiranja obitelji prema plodnim danima. Sudjelovanje na tečaju plaća se 120 kuna, a predavači će, osim Stojića, biti Marija Ćurlin, predsjednica Centra za prirodno planiranje obitelji i sestra Ladislava Ilčića proslavljena po izjavi da uvođenje zdravstvenog odgoja u školu "nameće homoseksualnu propagandu“, te Ivana Vrbanić, podučavateljica Billingsove ovulacijske metode, proučavanja vaginalnog iscjetka čija je učinkovitost krajnje nepouzdana.

Ovog su se puta, izgleda, malo preračunali jer sudeći po komentarima ispod novinskih članaka, čini se da Hrvate nije zainteresiralo kako živjeti bračni odnos u skladu s Božjim naumom i što znači odgovorno roditeljstvo te su shvatili da bolji savjet mogu dobiti od aplikacije za mobitel, i to bez naknade.

"Upravo radi ovakvih i sličnih likova treba izbacit vjeronauk iz škole . Užas", "Sta sve ne gmize po ovoj hrvatskoj!!!!....a nazalost ima i onih koji ce doci slusati to", "Šta sve dozvoljavaju sebi svećenici. On će učiti žene plodnim danima", neki su od mnoštva gnjevnih komentara na ovu najavu. Veselimo se takvoj reakciji i nadamo se da ukazuje na to da Hrvati, kad se sve oduzme i zbroji, ipak imaju mrvu zdravog razuma.

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.