www.stream-xnxx-porn.com

U četvrtak je ispred OKC Palach u Rijeci otvorena šesta Smoqua, međunarodni festival queer i  feminističke kulture, koji organizira Lezbijska organizacija Rijeka LORI uz udrugu PaRiter. Festival se  održava na nekoliko lokacija u gradu od četvrtka, 13. do subote 15. listopada ove godine.

Uz zastave duginih boja na Gradskoj vijećnici i duž Korza, performans i bubnjeve, festival su otvorile organizatorice iz udruga LORI i PaRiter. 

"Tema Smoque je Pravednost, sestrinstvo i solidarnost. Nema sestrinstva bez solidarnosti, a pravednost je u  korijenima sestrinstva. Društvo u kojem živimo je puno nepravednosti, sestrinstvo često zvuči kao utopija, a  solidarnost je sve više izlizana fraza. Koliko je stvarno naše sestrinstvo, kako ga živimo? Naša je želja da ova  3 dana zajedničkog učenja, razmjene i druženja budu prilika da njegujemo sestrinstvo, da oživimo solidarnost i doprinesemo pravednosti. Gledajmo i slušajmo druge, neka suosjećajnost zamijeni  prosuđivanje", rekla je voditeljica festivala, Antonija Stojanović iz udruge LORI. 

smoqua22

U tri dana kroz 18 događaja na hrvatskom i engleskom jeziku, publika će iskusiti i promišljati queer i  feminističku kulturu u sigurnom prostoru i podržavajućem društvu. Više od 30 aktivista i aktivistkinja,  umjetnica i umjetnika iz Europe i SAD-a sudjelovat će u programu projekcije filmova, razgovora, igre, živu  knjižnicu, radionice, performanse i još mnogo toga.

"Program je raznolik i zbog velikog velikog doprinosa grupe mladih LORI i 26 volontera i volonterki, bez kojih program ne bi mogao biti ovako drukčiji i queer. Upravo smo imale jednu od aktivnosti grupe mladih LORI,  kojom je obilježena Europska godina mladih i Dani Erasmusa. Na ovaj način mladi su kreatori i kreatorice  sadržaja što je pokazatelj da su ove teme mladima važne i da žele biti dio pozitivnih društvenih promjena", dodala je Ana Ajduković iz LORI.

Na kraju je održan i posebni hommage za Nikolinu Ninu Deranju, poznatu riječku novinarku, dobitnicu  nagrade Strašna žena na Smoqui 2018., koja je nedavno preminula. O njoj kao kolegici i suborkinji govorila je  koordinatorica LORI, Danijela Almesberger i Ninin dugogodišnji prijatelj, Saša Vuksan s Radio Rijeke. 

Iz programa izdvajamo besplatne projekcije umjetničko-dokumentarnih filmova u Art-kinu u petak, 14.  listopada od 20:00 te otvorenje rada austrijske street art umjetnice Chinagirl u subotu, 15.10. ispred zgrade  IVEX (Delta 5). Festivalsko grand finale, Queer-UP! Party u subotu predstavit će drag show Karmen Daš iz Maribora i DJicu Časna sestra iz Beograda

Cijeli program festivala pogledajte ovdje

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.