Dok je Hod za život, inicijativa za ukidanje prava na pobačaj, uspjela kroz centar Zagreba provesti na tisuće osoba, Grof Darkula i još nekoliko aktivističkih platformi organizirano su se udružile i napravile digitalni protuprosvjed kojim žele u jednom danu prikupiti 10.000 potpisa za siguran, dostupan i legalan pobačaj. Zasad su na 3000 prikupljenih potpisa, ali interes raste iz sata u sat.

"Pozivamo sve građane i građanke Hrvatske da svojim potpisom danas jasno poruče da pobačaj mora biti omogućen svakoj ženi koja ga zatraži! Pomozite nam da u jednom danu prikupimo 10000 potpisa te tako pokažemo da nećemo dozvoliti da nam se oduzimaju davno izborena prava!", poručuju s Instagram platforme Grof Darkula.

Ovim se aktivističke online platforme iz Hrvatske, kao i desetine tisuća njihovih pratitelja i pratiteljica pridružuju inicijativi “My voice, my choice” koja se zalaže za osiguranje prava svih žena u Europskoj uniji, uključujući Hrvatsku, na siguran, dostupan i legalan pobačaj, bez obzira na njihovo podrijetlo ili status.

Ovu akciju podržale su mnoge poznate javne osobe kao što su autorica Nevena Rendeli Vejzović, glumica Tihana Lazović Trifunović, političarke Sandra Benčić i Ivana Kekin te brojne hrvatske i regionalne influencerice i druge osobe iz javnog i političkog života.

Najveći digitalni prosvjed u Hrvatskoj traje cijeli dan, pratite nas jer smo spremile još puno iznenađenja, poručuju iz platforme Grof Darkula.

Europsku građansku inicijativu možete potpisati ovdje. Dodatne objave o kampanji na Europskoj razini moguće je pronaći na Instagramu i drugim platformama pod #MyChoiceMyVoice.

Podrži Crol donacijom :)

qrcode 9c3b0d27 127a 4867 a764 f80c95d6f267

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.