Povodom nadolazećeg Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije te mjeseca lipnja u kojem se tradicionalno održavaju manifestacije i Povorke ponosa, CroL pokreće virtualnu kampanju podrške bračnoj jednakosti.

Kako sve više svjetskih zemalja polako ali sigurno kroči prema bračnoj jednakosti i izjednačavanju prava takozvanih "istospolnih" i heteroseksualnih obitelji, tako se i u Hrvatskoj bliži donošenje Zakona o registriranim partnerstvima.

Međutim, ta ravnopravnost često se ne postiže bez žestokog otpora onih koji joj se protive i žele nam je uskratiti, koristeći "argumente" da brak i obitelj pripadaju samo njima, da su to ekskluzivne kategorije koje ne "zaslužuju" svi.

Obitelj je zajednica ljudi koji se vole, poštuju i zajedno kroče kroz život.
Obitelj su utočište, potpora, dom i topao zagrljaj.
Obitelj i bračna zajednica nisu i ne mogu biti oblici suživota rezervirani isključivo za jednu skupinu građana.

U Hrvatskoj ima sve više LGBT obitelji koje podižu djecu, plaćaju porez, izvršavaju sve obveze kao i njihovi heteroseksualni sugrađani, a ne uživaju jednaka prava.

Zato vas pozivamo da u svibnju i lipnju podržite bračnu i obiteljsku jednakost u Hrvatskoj, a to možete napraviti tako da na svojim profilima na društvenim mrežama i/ili forumima istaknete jednu od sljedeće dvije sličice, ili ih podijelite, i tako pokažete svoju potporu borbi za ravnopravnost.

Naravno, pozivamo vas i da nam se javite sa svojim pričama, fotografijama i prijedlozima na našu Facebook stranicu i recite nam zašto podržavate bračnu jednakost i što vam ona znači kako bismo postali što vidljviji. Pričajte nam o svojim obiteljima koje već imate ili ih tek planirate.

Preuzimanje je jednostavno: kliknite za uvećanje, spremite sliku na svoje računalo i – objavite!

za_hrv

 

 

za_eng

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.