Foto: CroLBudući da Vlada i sva sila agresivnih lobističkih grupa žele silom provesti svoj pakleni plan redefinicije braka (?), 'UIO' prije svega mora stati u prve redove obrane jer bi bračna jednakost značajno ugrozila stanje ljudskih prava, počela bi se zatvarati (katolička) sirotišta, a smjesta bi se ukinuli i pojmovi "majka" i "otac".

Ne, ovo nije napisao NewsBar nego je riječ o "Odgovorima na česta pitanja" inicijative "U ime obitelji", nastalima valjda s namjerom da se protivnicima referenduma zauvijek, ili barem do 1. prosinca, začepe usta jer su plemeniti ciljevi "građanske inicijative", eto, objavljeni crno na bijelo.

Tako saznajemo kako referendum ne krši ničija ljudska prava već ih, štoviše, "osnažuje". Jednako tako nije ni homofoban jer, očekivano, "istraživanja pokazuju" kako "poštivanje prava građana da slobodno izraze što žele u društvu u kojem žive, poštujući ljudska i građanska prava svake osobe, unaprjeđuje toleranciju i sposobnost društva da postiže sporazume". A argument nad argumentima glasi: "to nije istina".

Izjednačavanje braka i homoseksualne veze umanjit će temeljne slobode svih građana RH!

Glasače koji će 1. prosinca izići na referendum plaši se šokantnim tezama da će se u slučaju "izjednačavanja homoseksualne veze i braka zatvarati sirotišta koja zbog svojih uvjerenja kako je potrebno štititi interese djece zatvaraju vrata kako ne bi davala djecu na posvajanje homoseksualnim parovima", a takvi su slučajevi, kažu "već poznati u Kanadi".

Zabrinjava i odgovor na pitanje "Izjednačavanje braka i homoseksualne veze ne utječe na vaš život, zar ne?", a koji doslovno glasi: "Izjednačavanje braka i homoseksualne veze imalo bi za posljedicu umanjivanje temeljnih sloboda svih građana RH, izraženih u Općoj deklaraciji i Konvenciji (kao što je to primjer u drugim zemljama)". Kojim drugim zemljama, naravno, nije navedeno, baš kao što čuvena fraza "istraživanja su pokazala" koju smo u proteklih pola godine više stotina puta čuli od Željke Markić, nije potkrijepljena ničime.

No, opasnostima tu nije kraj. Naime, eventualna bračna jednakost, kažu "uimeobiteljaši", rezultirala bi prisiljavanjem matičara na sudjelovanje u "sklapanju braka između dviju homoseksualnih osoba". Dalje se nižu mitovi o tome kako bi "takve odredbe" omogućile "promoviranje homoseksualnih veza i braka kroz obrazovni sustav", a tvrdi se i kako se "u tim slučajevima "zahtijeva od države da se u svim službenim formularima i dokumentima izbace pojmovi otac i majka a uvedu roditelj 1 i roditelj 2" (premda nije posve jasno od kojih se to država zahtijevalo i gdje je takva odredba postala obvezna), a udarilo bi se i po ionako praznim džepovima poreznih obveznika koji bi na sve još morali financirati "liječenje neplodnosti lezbijskih parova".

Izjednačavanje dovodi do ukidanja slobode misli i govora (?!)

Zaključuju kako nas "to izjednačavanje u Hrvatskoj dovodi do zabrane življenja u skladu sa svojim vjerskim i filozofskim uvjerenjima, te se ukida sloboda misli i govora pod krinkom 'tolerantnog' izjednačavanja".

Iz svega je jasno kako inicijativa "U ime obitelji" pod krinkom "omogućavanja donošenja informirane i slobodne odluke biračima" (i dalje) računa na nekritički raspoloženu populaciju kojoj su dovoljne tako servirane (dez)informacije koje će uzeti zdravo za gotovo i odmah im povjerovati.

Bolno svjesni da Hrvatska grca u golemim gospodarskim problemima, pripadnici inicijative "U ime obitelji" žarko bi ih željeli riješiti, ali prvo moraju dovršiti povijesnu bitku koja će odrediti budućnost Hrvatske. Jer gorući je problem ove zemlje definiciju braka odrediti Ustavom.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.