Foto: arhivaReferendum je iza nas, a kampanja "Građani glasaju protiv" ispunila je svoje obećanje i objavila završni financijski izvještaj.

U skladu s uputama Državnog izbornog povjerenstva i smjernicama Venecijanske komisije, kampanja "Građani glasaju protiv" objavila je finalni izvještaj o izvoru sredstava i visini troškova referendumske promidžbe.

Pozivaju i kampanju "U ime obitelji" da objavi podatke o vlastitim prihodima i rashodima kako bi se izbjeglo dodatno srozavanje dostignutih standarda u transparentnosti financiranja političkih kampanja.

Ukupna prikupljena sredstva iznose 603.964,01 kunu, od čega na vlastita sredstva otpada 144.530,01 kuna što su osigurale organizacije civilnoga društva CESI, Centar za mirovne studije, GONG, Domino, Zagreb Pride te Rode. Donacije u novcu koje su se kretale od 20 kuna do 20.000 kuna ukupno iznose 132.427,50 kuna, a donacije u naravi 327.006,50 kuna.

Ukupni troškovi, od kojih se najveći odnose na izdatke vezane uz veliki koncert održan 28. studenog na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, iznose 603.163,49 kuna.

"Kampanja "Građani glasaju protiv" okupila je 88 organizacija civilnog društva, brojne glazbenike i angažirane pojedince koji su svojim zalaganjem omogućili organizaciju kampanje i zbog toga im, na kraju ove priče, od srca zahvaljujemo", poručuju iz kampanje.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.