Mlada stranka Mirele Holy koja se u posljednje vrijeme penje na ljestvici popularnosti sljedeći će tjedan predstaviti nacrt prijedloga sektorske politike unapređenja prava LGBT osoba.

Tim povodom ORaH organizira tribinu "Politika unapređenja prava LGBT osoba" koja će se održati u utorak, 14. listopada u dvorani "Chilloutka" u Ilici 15, s početkom u 18:00.

Uvodno izlaganje održat će predsjednica Foruma za društvenu pravdu i ljudska prava ORaH-a dr. sc. Nataša Beširević, te mag. Sanja Galeković. Tribinu će moderirati dr. sc. Mirela Holy, predsjednica ORaH-a.

O prijedlogu politike će se potom očitovati nestranački stručni komentatori: Višnja Ljubičić, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova; doc. dr. sc. Jasmina Božić, s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Bruno Šimleša, sociolog i autor popularnih knjiga.

Nakon komentara uslijedit će otvorena rasprava, čijem će početku doprinijeti mr. sc. Amir Hodžić, istraživač, te predstavnici organizacija civilnog društva koji se bave ovom temom: Ana Brakus, predstavnica Zagreb Pridea, predstavnici Udruge LORI iz Rijeke, Trans Aida te Iskoraka i Kontre iz Zagreba.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.