I ovog lipnja u Zagrebu će se tradicionalno zavijoriti zastave duginih boja, jer hrvatskom će metropolom po četrnaesti put prodefilirati najveća Povorka ponosa u Lijepoj našoj.

Kako bi sve prošlo u najboljem redu, Zagreb Pride pod parolom "Ovo je zemlja za sve nas! Budi na pravoj strani povijesti!" poziva sve zainteresirane volontere na sudjelovanje u radu Organizacijskog odbora Povorke ponosa i Pride Week tima.

"Organizaciji četrnaeste zagrebačke Povorke ponosa mogu se prijaviti sve kreativne i odgovorne osobe spremne sudjelovati u demokratskom procesu odlučivanja, koje žele raditi u timu i slažu se s nehijerarhijskim načinom rada", stoji u priopćenju Zagreb Pridea.

Nadalje napominju kako do 13.veljače trebate ispuniti prijavu na njihovoj internetskoj stranici, napisati kratko motivacijsko pismo (do pola stranice) u kojem trebate objasniti zašto želite sudjelovati u organizaciji ovogodišnje Povorke Ponosa i/ili Pride Weeku timu, te poslati na e-mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. s naslovom "Prijava OOPP/PW 2015".

Posao za kreativce

"Organizacijski odbor Povorke ponosa (OOPP) otvorena, nehijerarhijska i autonomna volonterska grupa koja u sklopu udruge Zagreb Pride osmišljava i stvara Povorku ponosa. Pride Week tim je grupa ljudi koji zajednički dogovaraju, kreiraju i organiziraju Pride Week, tjedan sastavljen od kulturnih, edukativnih i zabavnih događaja. Cilj Pride Weeka jest okupiti LGBTIQ osobe, inicijative i udruge kako bi zajedno stvorile zagrebački LGBTIQ festival", pojašnjavaju u priopćenju.

Ako se odlučite pridružiti ekipi ovogodišnje Povorke ponosa i Pride Weeka znajte da će se raditi u timovima - tim za temu Povorke, PR tim, Povorka tim i Pride Week tim, koji će na odvojenim i zajedničkim sastancima zajedno stvarati Povorku ponosa 2015. i Pride Week. Bit će tu dosta posla za kreativce, jer bavit ćete se izgledom promomaterijala, proglasom, komunikacijom s medijima, vizualom i videom Povorke ponosa 2015. U timu Pride Weeka organizirat ćete, dogovarati i osmišljavati radionice, tribine, partije i performanse.

Povorka ponosa LGBTIQ osoba, njihovih obitelji, prijatelja i prijateljica najvažniji je godišnji prosvjed, demonstracija i javni politički skup lezbijka, gejeva, biseksualnih, transrodnih, transeksualnih, interseksualnih i queer osoba.


Jedna od najbrojnijih Povorka ponosa bila je 2013., uoči referenduma o braku

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.