Frontmen grupe U2, Bono Vox, uoči početka svjetske turneje Innocence + Experience javno je podržao bračnu jednakost u Irskoj, o čemu će se njegovi sunarodnjaci izjasniti na referendumu idućeg tjedna.

Bono, koji dolazi iz anglikansko-katoličke obitelji rekao je za Irish Times: "Ako pokušate svojatati riječ 'brak' to je kao da svojatate riječ 'ljubav'. Brak je ideja koja nadilazi religiju, o njemu odlučuju ljudi. Brak nije religijska institucija."

"Koliko mi je poznato Isus nije bio oženjen kao ni većina svećenika koji govore o braku. To nije religijska ideja. Nekome se obvezati, biti nekome odan i privržen su najuzvišenije ljudske osobine. To nije jednostavno ostvariti i sve što ide tome u korist je potpuno predivno”, dodao je.

Bono je u sretnom braku od 1982. s Ali Hewson koju je upoznao još u školi.

"Brak je sjajna stvar. Ako vjeruješ da je on samo između muškarca i žene, odlično, živi tako! No moraš znati da to ne može više od 50 posto populacije. Smatram da treba podržati svaku ideju o braku", poručio je.

Inače, nedavno je jedan ruski političar izjavio kako je album U2, Songs of Innocence, koji se mogao besplatno poslušati preko iTunesa, "gej propaganda".

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.