www.stream-xnxx-porn.com

Rezultat referenduma u Irskoj ostao je bez većih promjena od samog početka prebrojavanja glasova i više od 60 posto glasača i glasačica izjasnilo se u korist bračne jednakosti. Jasno su i snažno poručili – "mi smo za bračnu jednakost".

Većinski se glasovalo protiv bračne jednakosti samo u Roscommon-South Leitrimu, no veoma tijesno: 18.644 glasača zaokružilo je "ne", a njih 17.615 glasovalo je za bračnu jednakost. Na birališta je izišlo 60,5 glasača i glasačica (njih 1 949 725), a za bračnu jednakost izjasnilo se njih 62,1% (1 201 607), a protiv nje 37,9% (734.300). 

Irska time postaje 14. država u Europi s ozakonjenom bračnom jednakošću, te prva zemlja na svijetu u kojoj je brak za istospolne parove legaliziran na narodnom referendumu. Time će se u irski ustav unijeti amandman koji ozakonjuje “brak između dvije osobe bez razlike u spolu”.

Pravo oduševljenje može se iščitati s društvenih mreža koje su prepune fotografija i poruka kojima se slavi pobjeda bračne jednakosti u toj zemlji.

yi

Pobjeda se osjetila već u prvim satima nakon početka prebrojavanja glasova, pa je tako ministar zdravstva Leo Varadkar izjavio kako će prevaga glasova za bračnu jednakost učiniti Irsku "svjetionikom" za ostatak svijeta po pitanju slobode i ravnopravnosti, dok su pojedinci iz protivničke kampanje priznali poraz, prenosi The Irish Times.

Katolička je crkva
prepustila vodeću ulogu u protivničkoj kampanji laičkim udrugama, a defanzivan je položaj zauzela zbog prijašnjih skandala sa seksualnim zlostavljanjem djece.

yi

I na stranici najveće europske LGBT organizacije ILGA Europe osvanula je čestitka Irskoj i dobrodošlica u klub europskih država koje su ranije ozakonile bračnu jednakost.

mi

Konačni i službeni rezultati referenduma očekuju se u večernjim satima, no više nema nikakve sumnje – opcija za bračnu jednakost odnijela je veliku povijesnu pobjedu u borbi za LGBT prava

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.