Protivnici bračne jednakosti u Finskoj prikupili su dovoljno potpisa na peticiji prema kojoj tamošnji parlament mora raspravljati o ukidanju zakona o bračnoj jednakosti, koji je prihvaćen prošle godine, ali zbog pravne procedure na snagu treba stupiti tek za dvije godine.

Peticiju je pokrenula građanska inicijativa Association for Real Marriage, koja je u dva i pol mjeseca prikupila potrebnih 50. 000 potpisa za novu raspravu o tom zakonu u finskom parlamentu, piše Pink News.

Podsjećamo, finski je predsjednik Sauli Niinistö u veljači potpisao zakon o bračnoj jednakosti, no zbog usklađivanja zakona s drugim pravnim propisima, o čemu su parlamentarci trebali raspravljati na jesen, on treba stupiti na snagu tek u ožujku 2017. U studenom prošle godine finski je parlament prihvatio građansku inicijativu o bračnoj jednakosti koja je izglasana tijesnom većinom, sa 105 glasova za i 92 protiv.

No, ova peticija finskih "obiteljaša" postavila je nove prepreke pred bračnu jednakost u toj zemlji, jer od parlamentaraca sad traži ukidanje zakona. Finska je jedina nordijska zemlja u kojoj još nije omogućen istospolni brak.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.