www.stream-xnxx-porn.com

Donji dom švicarskog parlamenta usvojio je u četvrtak prijedlog zakona kojim će ozakoniti istospolne brakove. Unatoč protivljenju konzervativaca, zastupnici su glasali i da se lezbijskim parovima omogući potpomognuta oplodnja. Zakon još mora usvojiti gornji dom parlamenta.

"Sa 132 glasa za i 52 protiv te 13 suzdržanih Nacionalno vijeće kaže DA pravoj jednakosti #Ehefüralle!" objavila je na Twitteru organizacija Pink Cross, uz hashtag koji znači "brak za sve".

Prijedlog zakona došao je u parlament 13 godina nakon što je Švicarska ozakonila civilno partnerstvo, a ispitivanje javnog mnijenja za Pink Cross u veljači pokazalo je da više od 80 posto Švicaraca podržava istospolne brakove.

"Brak bi ubuduće trebao biti dozvoljen za sve parove, i suprotnog i istog spola, to je bit prijedloga”, rekla je u raspravi ministrica pravosuđa Karin Keller-Sutter.

"Vlada pozdravlja činjenicu da će ovo dokinuti dosadašnju nejednakost”, dodala je.

Podsjetimo, Švicarci su u veljači ove godine na referendumu odlučili da ne žele homofobiju u svojoj zemlji te da ona mora postati kazneno djelo.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.