Zapanjujućih 40 posto beskućnika u SAD-u su mlade LGBT osobe i to je zasigurno jedan od najvećih problema tamošnje queer zajednice.

Više od 200.000 mladih LGBT Amerikanaca su beskućnici. Glavni razlog zbog kojeg su izbačeni iz obiteljskih domova na cestu su religijska uvjerenja njihovih roditelja, a na to ih često potiču vjerske institucije koje propovijedaju o zloj prirodi homoseksualnosti. Kako bi upozorili javnost na ovaj tragičan problem, Carl Siciliano, izvršni direktor organizacije Ali Forney Center, odlučio je napraviti video koji donosi osobne priče mladih LGBT beskućnika.

U otvorenom pismu koje je objavljeno u The New York Timesu u travnju prošle godine, iz te su organizacije posebno skrenuli pozornost javnosti na način na koji papa i Katolička crkva govore o istospolnim vezama, te ohrabruju roditelje da odbacuju svoju queer djecu. Iako se papa tijekom prošlotjedne američke turneje potrudio posjetiti i beskućnike, ipak se nije susreo s mladim LGBT beskućnicima.  

 

"Želio bih da papa shvati kako time što odbija revidirati stavove o homofobiji i transfobiji koji su sadržani u crkvenoj doktrini omogućava daljnje zlostavljanje i siromaštvo mladih LGBT osoba diljem svijeta. Želim da se to prepozna kao kršenje same jezgre Isusova učenja zapisanog u evanđeljima, prema kojima trebamo biti puni ljubavi, suosjećanja i milosrdni jedni prema drugima i trebamo prepoznati prisutnost Krista u onima koji pate", rekao je Siciliano za The Huffington Post.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.