www.stream-xnxx-porn.com

Slovenski Ustavni sud je ipak odobrio održavanje referenduma o Zakonu o bračnoj zajednici i obiteljskim odnosima kojim se u pravima izjednačuju heteroseksualni i istospolni brakovi.

S pet glasova za i četiri protiv, slovenski je Ustavni sud tako poništio odluku slovenskog parlamenta koji je ranije odbio zahtjev za referendumom prokatoličke koalicije "Za otroke gre!". Naime, kako su napisali u priopćenju, Ustavni sud nije razmatrao usklađenost postojećeg Zakona o bračnoj zajednici i obiteljskim odnosima s Ustavom, kao ni ustavnost amandmana, već su odlučili samo o pitanju predlagatelja je li referendum o izmjenama i dopunama dotičnog zakona dopušten, piše Delo.

Očekivano, ovakvom su odlukom zadovoljni u koaliciji "Za otroke gre!", čija je Metka Zevnik rekla kako je Ustavni sud odlučio "u korist naroda, a ne elite", i dopustio da građani odluče o tome ostaje li brak zajednica kakva je bila do sada.

"Ljubav ne diskriminira, a ne bi to smjeli ni zakoni"

Aktivisti za LGBT prava su duboko razočarani jer ustavni suci nisu prepoznali važnost izmjena Zakona o bračnoj zajednici i obiteljskim odnosima, koje bi slovenskom društvu donijeli "poštivanje ljudskih prava i ukinule diskriminaciju LGBT osoba", priopćeno je iz udruge Legebitra.

Ova odluka Ustavnog suda "unosi nemir i daljnju nesigurnost za istospolne parove koji žele ista zakonska, ekonomska i socijalna prava kao i heteroseksualni parovi".

Iz Amnesty Internationala Slovenije također žale zbog ovakve odluke Ustavnog suda, kojom se odgađa izjednačavanje prava istospolnih parova s heteroseksualnim u pogledu braka i obiteljskih odnosa.

"Ljubav ne diskriminira, a ne bi to smjeli ni zakoni. LGBT osobe bi trebale biti slobodne voljeti koga žele i biti slobodne toj se osobi obvezati i ljubav nadograditi vjenčanjem ", priopćili su.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.