Istraživanje provedeno u Ujedinjenom Kraljevstvu povodom "Tjedna borbe protiv zlostavljanja" također je pokazalo kako je polovica ispitanika svjedočila homofobnom, bifobnom i transfobnom verbalnom zlostavljanju tijekom protekle godine.

Rezultati novog istraživanja koje je za LGBT udrugu Stonewall provela organizacija YouGov pokazuju kako je verbalno zlostavljanje itekako prisutno u britanskom društvu.

Utvrđeno je i kako žene dvostruko češće reagiraju protiv homofobnih komentara, njih 27 posto u usporedbi s 13 posto muškaraca, koji uglavnom ignoriraju takvu vrstu zlostavljanja, prenosi GayStarNews.

Samo tri posto ispitanih ponudilo pomoć napadnutoj osobi

Gotovo dvije trećine ispitanika, njih 63 posto, koji su svjedočili verbalnom zlostavljanju nisu na to reagirali, njih 31 posto je izjavilo kako su se umiješali, ali samo je tri posto ispitanika izjavilo kako su ponudili podršku ili pomoć osobi koja se našla na meti zlostavljača.

Jedan od pet ispitanika priznaje kako su uvredljivo komentirali LGBTI osobe, a njih više od 60 posto je izjavilo kako nisu učinili ništa kad bi čuli pogrdne komentare. Gotovo trećina (30 posto) je čula uvredljive izraze za LGBTI osobe u zadnjih mjesec dana, a u zadnjih godinu dana takvim je situacijama svjedočilo njih 49 posto.

Istraživanje je komentirala Ruth Hunt, izvršna direktorica Stonewalla:

"Ova šokantna statistika nam govori kako je pred nama još uvijek puno posla ako želimo živjeti u društvu u kojemu se prema svima ponašamo ravnopravno. Kako bismo to promijenili potrebno je da se ljudi uključe i usprotive takvom ponašanju. Za suprostavljanje zlostavljanju potrebna je hrabrost, ali to doista mijenja stvari. Svatko od nas to može i ako se svi udružimo protiv zlostavljanja možemo stvoriti svijet u kojemu su svi prihvaćeni bez razlike", poručila je i pozvala ljude da se uključe u njihovu kampanju protiv zlostavljanja #NoBystanders

 

.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.