www.stream-xnxx-porn.com

Slovenski birači i biračice u nedjelju su odlučivali o tome hoće li ili neće prihvatiti izmjene i dopune zakona o braku i obiteljskim odnosima, kojima bi se u pravima izjednačili istospolni i heteroseksualni parovi, a prema prvim neslužbenim rezultatima nešto iza 21:30 sati, nakon 99,89 posto prebrojanih glasova, pobijedili su protivnici bračne jednakosti sa 63,48 posto, dok je za bračnu jednakost glasovalo 36,52 posto birača i biračica.

Prema posljednjim podacima, odaziv birača/ica bio je 35,89 posto, javlja slovensko Delo, na čijem se portalu moglo uživo pratiti rezultate glasovanja.

 kart

Referendumom je tako srušen zakon koji su u parlamentu početkom ožujka većinom glasova prihvatili zastupnici, no nakon što je Ustavni sud prihvatio zahtjev i potpise prokatoličke inicijative Za otroke gre, zakon koji bi Sloveniji donio bračnu jednakost našao se na testu, koji na veliku žalost svih zagovornika jednakosti i poštivanja ljudskih prava, nije prošao.

m

Sličan su zakon tijesnom većinom Slovenci odbili i prije tri godine, zbog čega su se i promijenila referendumska pravila, kako bi se zaštitio zakonodavac, pa se za rušenje nekog zakona na referendumu moraju, uz većinu onih koji se odazovu na glasovanje, protiv izjasniti i najmanje petina ukupnoga biračkog tijela.

cjzr

Državna izborna komisija će konačne i službene rezultate referenduma objaviti 16. veljače iduće godine.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Komentari  

-1 # barba 2015-12-30 22:00
"Viva la Slovenia" !!!
Odgovori | Report to administrator

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.