Upravo je pokrenuta inicijativa za udruživanjem svih anti LGBT udruga i organizacija diljem svijeta u jednu koaliciju kojoj je glavni cilj borba protiv svih nastojanja Ujedinjenih naroda za zaštitom istospolnih parova i obitelji. Inicijatori ove svjetske antigej koalicije smatraju kako UN šteti "obitelji" podržavajući jednaka prava za sve.

Novoosnovanu platformu pod nazivom Civil Society for the Family (Civilno društvo za obitelj) pokrenula je organizacija Center for Family and Human Rights ili skraćeno C-Fam (Centar za obitelj i ljudska prava) , a opisuje se kao "prva koalicija za obitelj koja se izričito bori protiv pojedinaca iz UN-a koji namjeravaju redefinirati obitelj uključivanjem istospolnih veza", piše GayStarNews.

Istospolni parovi i obitelji ne zaslužuju ista prava ni zaštitu kao hetero obitelji

Organizacije iz svih dijelova svijeta mogu se učlaniti jednostavnim upisivanjem putem internetske stranice platforme.

"Očekujemo kako će nam pristupiti stotine udruženja iz čitavog svijeta i pridružiti se koaliciji Civil Society for the Family", kazao je Austin Ruse predsjednik C-Fam-a.

Temeljni dokument te buduće svjetske antigej koalicije, Članci o obitelji (The Family Articles), tvrdi kako istospolni parovi i obitelji ne zaslužuju jednaka prava, zaštitu i priznanje poput heteroseksualnih.

"Bilo koje spominjanje obitelji u rezolucijama UN-a ili u zaključcima sjednica može se tumačiti samo kao preporuka koja se odnosi na bračnu zajednicu muškarca i žene i odnose koji su ekvivalentni ili slični uključujući jednoroditeljske i višegeneracijske obitelji", piše, među ostalim, u dokumentu.

Također se navodi i kako "odnosi među osobama istog spola i druga društvena i pravna rješenja koja nisu ekvivalentna niti slična obitelji nemaju pravo na zaštitu koja je isključivo rezervirana za obitelj sukladno međunarodnom zakonu i politici".

UN priznanjem i zaštitom istospolnih zajednica unosi zbrku i gorčinu

Koalicija također smatra kako UN davanjem "međunarodnog statusa i priznanja društvenim i pravnim rješenjima među osobama istog spola" uzrokuje zbrku i unosi gorčinu u međunarodne pregovore po pitanju obitelji.

"Svijet ne može biti talac male grupe zemalja koje blokiraju bilo kakvu raspravu o obitelji ako ne mogu nametnuti istospolni brak čitavom svijetu. To je štetno kako za obitelj tako i za Ujedinjene narode", ističe Ruse.

Po pitanju roditeljstva, koalicija proziva vlade koje priznaju ista prava istospolnim zajednicama kao i heteroseksualnima, uz objašnjenje kako time "potkopavaju temeljna ljudska prava djece da poznaju svoju majku i oca i da se oni za njih brinu a mogu i ugroziti njihovo zdravlje i dobrobit".

Koalicija se nada kako će UN još jednom razmotriti definiciju braka i obitelji, a za sada su im se pidružile 83 organizacije.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.