U vjerojatno najvećoj krizi vladajućih dosad, kad se očekuje glasovanje o povjerenju Tomislavu Karamarku zbog "afere Konzultantica", svjedočimo ispucavanju teške artiljerije glavnih aktera (neuspjelog) eksperimenta poznatijeg kao "suradnja" Mosta i HDZ-a. A što na sve to kaže premijer i njihov šef, Tihomir Orešković, ne zna se, jer ga nema u javnosti, a niti na društvenim mrežama. Naime, njegova službena stranica na Facebooku više ne postoji.

Javnost bi, dakako, zanimalo što na dramu u Banskim dvorima ima reći predsjednik Vlade jer odvija mu se pred nosom, no ostaje uskraćena za tu informaciju. Kako se domaći političari vole oglašavati na Facebooku, a to je jedno vrijeme bio i jedan od komunikacijskih kanala Tihomira Oreškovića, pretpostavljali smo da se bi se u situaciji koja prijeti ozbiljnim raskolom u njegovim redovima, pa čak i eventualnim prijevremenim izborima, on mogao oglasiti barem na taj način.

Kad već, iz nekog razloga, nije u stanju stati pred naciju i objasniti što i kad misli poduzeti u vezi sa "stručnjacima" koje je okupio u kao plemenitoj namjeri da nam "bude bolje", kao i dokad ćemo točno biti zatočeni u gledalištu iz kojeg promatramo njihov bijedan igrokaz.

Ali, do tog podatka se ne može doći jer premijerove službene stranice više – nema. To smo primijetili u srijedu, i misleći da je tako najbrže, poslali upit administratori(ca)ma Vladinog profila na Twitteru. Premda veoma aktivni, na poruku nisu odgovorili ni do danas.

Slijedom toga, nazvali smo Vladinu službu za odnose s javnošću, a tom su nam prilikom rekli kako "o tome ništa ne znaju", ali da će "pitati kolegice" i nazvati nas čim nešto budu znali. Pretpostavljaju, kažu, kako je moguće da je "stranica premještena ili spojena s nekom drugom". No pogrešno pretpostavljaju, i gle čuda, nisu nas nazvali.

Na Facebooku postoji više stranica "Tihomira Oreškovića", no nijedna nije službena, iz čega se može izvući zaključak kako nam se premijer izgubio, čak i u virtualnom svijetu.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.