U vjerojatno najvećoj krizi vladajućih dosad, kad se očekuje glasovanje o povjerenju Tomislavu Karamarku zbog "afere Konzultantica", svjedočimo ispucavanju teške artiljerije glavnih aktera (neuspjelog) eksperimenta poznatijeg kao "suradnja" Mosta i HDZ-a. A što na sve to kaže premijer i njihov šef, Tihomir Orešković, ne zna se, jer ga nema u javnosti, a niti na društvenim mrežama. Naime, njegova službena stranica na Facebooku više ne postoji.

Javnost bi, dakako, zanimalo što na dramu u Banskim dvorima ima reći predsjednik Vlade jer odvija mu se pred nosom, no ostaje uskraćena za tu informaciju. Kako se domaći političari vole oglašavati na Facebooku, a to je jedno vrijeme bio i jedan od komunikacijskih kanala Tihomira Oreškovića, pretpostavljali smo da se bi se u situaciji koja prijeti ozbiljnim raskolom u njegovim redovima, pa čak i eventualnim prijevremenim izborima, on mogao oglasiti barem na taj način.

Kad već, iz nekog razloga, nije u stanju stati pred naciju i objasniti što i kad misli poduzeti u vezi sa "stručnjacima" koje je okupio u kao plemenitoj namjeri da nam "bude bolje", kao i dokad ćemo točno biti zatočeni u gledalištu iz kojeg promatramo njihov bijedan igrokaz.

Ali, do tog podatka se ne može doći jer premijerove službene stranice više – nema. To smo primijetili u srijedu, i misleći da je tako najbrže, poslali upit administratori(ca)ma Vladinog profila na Twitteru. Premda veoma aktivni, na poruku nisu odgovorili ni do danas.

Slijedom toga, nazvali smo Vladinu službu za odnose s javnošću, a tom su nam prilikom rekli kako "o tome ništa ne znaju", ali da će "pitati kolegice" i nazvati nas čim nešto budu znali. Pretpostavljaju, kažu, kako je moguće da je "stranica premještena ili spojena s nekom drugom". No pogrešno pretpostavljaju, i gle čuda, nisu nas nazvali.

Na Facebooku postoji više stranica "Tihomira Oreškovića", no nijedna nije službena, iz čega se može izvući zaključak kako nam se premijer izgubio, čak i u virtualnom svijetu.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.