Splitska policija nije zabilježila nikakve incidente uoči šestog Split Pridea koji će se održati u subotu poslijepodne. "Zasad je sve u redu i očekujemo da će Pride proteći mirno. Policija se priprema sukladno sigurnosnoj prosudbi", bilo je sve što nam je mogla reći Ana Čepić iz PU Splitsko-dalmatinske. O broju policajaca, broju sudionika Pridea kao i sigurnosnoj procjeni nismo mogli dobiti podatke.

U međuvremenu, mržnja i pozivi na ubojstva šire se putem društvenih mreža. Tako s Facebook stranice Torcida Split OldSchool pozivaju na ubojstvo: "04.06 svi na ULICE SVIM SREDSTVIMA UBI PEDERA!"

Urbana desnica zaziva prazan grad, Torcida OldSchool željna sukoba

Na stranici Split u srcu, Hajduk u krvi uz fotografiju splitske rive na kojoj je grafit Smrt pederima piše: "Ljubitelji kita, odjebite od grada Splita!"

Urbana desnica i ove godine putem Facebooka poziva Splićane da na dan održavanja Povorke ponosa izbjegavaju odlazak u centar grada, a posebno napominju da akcija Prazan grad nije pokrenuta protiv, kako kažu, "LGBT osoba koje žive svoje privatne živote u miru, nego je pokrenuta zbog tzv. "LGTB Pupovaca". Tko su sad LGBT Pupovci? Evo što piše na stranicama Urbane desnice:

"Izbjegavajte taj dan odlazak u strogi centar grada i izbjegavajte davanje pažnje i pozornosti onima koji od te pozornosti jako dobro žive.

Napomena: Akcija 'Prazan grad' nipošto nije pokrenuta protiv LGTB osoba koje žive svoje privatne živote u miru, nego je pokrenuta zbog tzv. 'LGTB Pupovaca' koji moraju podići dozu medijske pozornosti i imaginarne ugroženosti na najveći nivo, te time osigurati proračunske novce za projekte svojih udruga kojima rukovode i koje služe isključivo za ideološke sukobe u dnevno - političke svrhe. Smatramo kako ovakvim manifestacijama se radi neizravna šteta upravo LGTB osobama koje žive svoje živote u Splitu bez ikakvih problema, kao i ostalim građanima kojima je onemogućeno slobodno kretanje unutar užeg centra grada zbog pojačane policijske kontrole i ograda koje blokiraju određene ulice.

SUZDRŽITE SE OD NEPRIMJERENIH KOMENTARA! Ne spuštajte se na razinu antifa".

"Glasno NE pederčinama i lezbačama"

S druge pak strane Torcida OldSchool pita:

"Splićani, do kad mislimo držati prazan grad za gay paradu? To ne pokazuje ništa, možda pokaže samo strahopoštovanje prema bolesnicima, triba izaći na ulice, ko šta oni izlaze u antiprosvjede i reći glasno NE pederčinama i lezbačama! U Split niste dobrodošli da širite i da sponzorirate vašu bolest, jedina bolest koja se širi iz Splita je Hajduk. SVI NA ULICE 04.06.2016."

Kako bilo, policija, kazala nam je Ana Čepić, reagira na govor mržnje na društvenim mrežama, postoji poseban sektor policije koji se time bavi.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.