Nakon što je stranka Projekt Domovina, iza koje stoji udruga U ime obitelji, u srijedu izdala preporuke za glasovanje za 11 kandidata kojima bi na skorašnjim prijevremenim parlamentarnim izborima u svakoj izbornoj jedinici trebali dati preferencijalni glas, Željka Markić se dan kasnije od toga djelomično ogradila.

Među predloženim kandidatima nalaze se i četiri Mostovca (Davor Romić, Robert Podolnjak, Marko Sladoljev i Miro Bulj), a neki su mediji tu vijest prenijeli kao "preporuku Željke Markić", što je njoj očito zasmetalo.

Naime, gostujući u četvrtak u "Novom danu" televizije N1, Markić je pak kazala da "osobno nikad ne bi pozvala da se glasa za Most" jer se "ne slaže s predsjednikom Mosta da vrijednosti nisu važne i da ćemo se oko njih lako dogovoriti". Dodaje, "Smatram da su vrijednosti ono oko čega se okuplja narod i obitelj".

Na pitanje novinarke kako onda interpretira mail projekta Domovine, odgovorila je (ili možda zapravo nije odgovorila?) ovako:

Politički progon i poziv na smjenu državnog odvjetnika

"Trebalo je samo pročitati što piše. Smatram da je odlično predlagati pojedice. U ime obitelji podržava pojedince iz šest stranaka. Podržavamo pojedinačne osobe za koje smatramo da se neće nakloniti nevjerodostojnim obećanjima".

Dodala je i kako "ne surađuju s Mostom ni na čemu".

Jedno od pitanja odnosilo se i na "Aferu štandovi", odnosno zašto je udruga U ime obitelji opet pristala na Bandićevu pomoć tijekom inicijative "Hod za život".

Markić je kazala kako oni traže potporu kao svaka udruga, ali i da je riječ o "politički motiviranom prigonu".

"Politički motiviran progon je doveo do toga da se U ime obitelji izuzelo iz načina kako se pomaže drugim udrugama. Sporno je da DORH političkim progonom napada one s kojima se vlast tada nije slagala. Nakon izbora očekujem promjenu državnog odvjetnika koji ne pokazuje da je slobodan od utjecaja politike".

Podrži Crol donacijom :)

qrcode 9c3b0d27 127a 4867 a764 f80c95d6f267

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.