Nakon što je stranka Projekt Domovina, iza koje stoji udruga U ime obitelji, u srijedu izdala preporuke za glasovanje za 11 kandidata kojima bi na skorašnjim prijevremenim parlamentarnim izborima u svakoj izbornoj jedinici trebali dati preferencijalni glas, Željka Markić se dan kasnije od toga djelomično ogradila.

Među predloženim kandidatima nalaze se i četiri Mostovca (Davor Romić, Robert Podolnjak, Marko Sladoljev i Miro Bulj), a neki su mediji tu vijest prenijeli kao "preporuku Željke Markić", što je njoj očito zasmetalo.

Naime, gostujući u četvrtak u "Novom danu" televizije N1, Markić je pak kazala da "osobno nikad ne bi pozvala da se glasa za Most" jer se "ne slaže s predsjednikom Mosta da vrijednosti nisu važne i da ćemo se oko njih lako dogovoriti". Dodaje, "Smatram da su vrijednosti ono oko čega se okuplja narod i obitelj".

Na pitanje novinarke kako onda interpretira mail projekta Domovine, odgovorila je (ili možda zapravo nije odgovorila?) ovako:

Politički progon i poziv na smjenu državnog odvjetnika

"Trebalo je samo pročitati što piše. Smatram da je odlično predlagati pojedice. U ime obitelji podržava pojedince iz šest stranaka. Podržavamo pojedinačne osobe za koje smatramo da se neće nakloniti nevjerodostojnim obećanjima".

Dodala je i kako "ne surađuju s Mostom ni na čemu".

Jedno od pitanja odnosilo se i na "Aferu štandovi", odnosno zašto je udruga U ime obitelji opet pristala na Bandićevu pomoć tijekom inicijative "Hod za život".

Markić je kazala kako oni traže potporu kao svaka udruga, ali i da je riječ o "politički motiviranom prigonu".

"Politički motiviran progon je doveo do toga da se U ime obitelji izuzelo iz načina kako se pomaže drugim udrugama. Sporno je da DORH političkim progonom napada one s kojima se vlast tada nije slagala. Nakon izbora očekujem promjenu državnog odvjetnika koji ne pokazuje da je slobodan od utjecaja politike".

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.