www.stream-xnxx-porn.com

Australski parlament je kasno u ponedjeljak odbio vladin prijedlog o referendumu na kojem bi se građanke i građani izjašnjavali jesu li za ili protiv ozakonjenja istospolnih brakova, s 33 glasa protiv i 29 za referendum.

Prijedlog za raspravu podnio je državni odvjetnik George Brandis i gornjem domu Senata u žestokoj raspravi poručio da se "prestanu baviti političkim igrama preko leđa gej ljudi", kao i da im se "maknu s puta".

Oporba je više puta ponovila kako bi referendum potaknuo štetnu raspravu protiv lezbijki i gejeva te umjesto toga zatražila izravno glasovanje u parlamentu. Rasprava o ozakonjenju gej braka u Australiji traje dulje od desetljeća, a konzervativni premijer Malcolm Turnbull, koji i sâm podržava istospolni brak nadao se rješavanju tog "problema" na narodnom referendumu koji se trebao održati 11. veljače sljedeće godine.

Ova zemlja nema pravo suditi o brakovima i vezama svojih građanki i građana

Jedan od glavnih argumenata protiv referenduma bila je njegova cijena – on bi Australiju stajao oko 170 milijuna dolara, pa su laburisti kazali kako bi on bio skup te da bi podijelio naciju, a osim toga, bio bi štetan za istospolne parove i njihove obitelji.

Šef Laburista, Bill Shorten, još je prošlog mjeseca zagovarao odbacivanje referenduma: "Ova zemlja nema pravo na referendum kojim bi se donosio sud o brakovima i vezama naših sugrađanki i sugrađana. To nije Australija. Bračna jednakost bi mogla postati stvarnost već danas kad bismo o tome glasovali u parlamentu, a to bi tako trebalo i biti".

Australski istospolni parovi trenutačno imaju pravo na civilna partnerstva i slična zakonska rješenja u većini australskih država od kojih je svaka to uredila na svoj način, no to nije nacionalni zakon.

 

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.