Nakon poruke splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića koji je istospolne obitelji proglasio neprirodnima u odnosu na "normalne" stigla je i konkretna reakcija, i to baš od strane "neprirodnih". Među ostalim su mu poručili kako se zbog takvih izjava osjećaju kao ovce među vukovima, ali i još ponešto.

"Uistinu je žalosno što neki hrvatski svećenici uvijek ponavljaju istu priču, unatoč nedavnim izjavama pape Franje kako homoseksualci i drugi koji su povrijeđeni ili izrabljivani od strane Crkve ne smiju biti diskriminirani i da Crkva treba tražiti oprost zbog niza povijesnih uvreda počinjenih u njezino ime", kazao nam je Daniel Martinović iz udruge Dugine obitelji.

Ističe kako se zbog ovakvih izjava pojedinaca koji dobivaju prostor u medijima mnogi među njima osjećaju kao ovce među vukovima.

Nedavno je izišla knjiga 'Ja nisam gej mama, ja sam mama' o prvom istraživanju o LGB roditeljstvu u Hrvatskoj, i Dugine obitelji su odlučile poslati mu jedan primjerak kao dar za ove blagdane. Nadamo se da će je pročitati barem jednom prije iduće božićne propovijedi

"I među nama ima vjernica i vjernika, a bez obzira na vjeroispovijest ili izostanak iste, svi se zalažemo za poruke koje potiču zajedništvo i ljubav, a ne one koje razdvajaju društvo na one bolje i lošije, prirodnije i neprirodnije. Neki istaknutiji pojedinci unutar hrvatske Katoličke crkve nedavno su pozivali na dijalog, a ovakvim izjavama taj prostor se s njihove strane značajno sužava", smatra Martinović.

Tko tebe kamenom, ti njega kruhom

Dodaje kako im se čini da takve izjave izviru iz prilično velikog neznanja i neinformiranosti o temi o kojoj se govori. Znanstvena istraživanja diljem svijeta, kaže, pa tako i ono nedavno provedeno u Hrvatskoj, pokazuju kako sretnu obitelj ne definira spol roditelja, nego odnosi između članova obitelji, podrška, ljubav i povjerenje.

Ponovio je ono što je već dobro poznato: djeci je bitnije da osjećaju prihvaćanje od ostalih članova obitelji te da znaju kako je obitelj sigurno mjesto u kojem prevladava ljubav, nego činjenica imaju li samo jednog roditelja, ili dvije mame, dva tate, ili ih odgajaju baka i djed.

I među nama ima vjernica i vjernika, a bez obzira na vjeroispovijest ili izostanak iste, svi se zalažemo za poruke koje potiču zajedništvo i ljubav, a ne one koje razdvajaju društvo na one bolje i lošije, prirodnije i neprirodnije

U skladu s tim, i dobro poznatom izrekom "Tko tebe kamenom, ti njega kruhom", Dugine obitelji će nadbiskupa Barišića razveseliti prigodnim darom:

"Na sreću nadbiskupa Barišića, nedavno je izišla knjiga 'Ja nisam gej mama, ja sam mama' o prvom istraživanju o LGB roditeljstvu u Hrvatskoj, i Dugine obitelji su odlučile poslati mu jedan primjerak kao dar za ove blagdane. Nadamo se da će je pročitati barem jednom prije iduće božićne propovijedi", završno poručuje Martinović.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.