Crol.hr pokrenut je 1999. godine i u međuvremenu je (p)ostao najdugovječniji LGBT medij u Hrvatskoj. Kroz svoju povijest razvijao se i kao okupljalište hrvatske i regionalne lezbijske zajednice, a kasnije i kao specijalizirani medij koji pokriva brojne teme važne za hrvatske LGBT građanke i građane, a koje nisu uvijek u fokusu mainstream medija.

Proteklih godina se, nakon više od 14 godina privatnog financiranja i volonterskog rada, Crol.hr našao i među medijima koji su dobili potporu Ministarstva kulture za neprofitne medije, no kako je hrvatskoj javnosti već poznato, natječaje za financijske podrške neprofitnim medijima u svojem je kratkom mandatu ukinuo bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović.

Stoga se Crol.hr ponovno nalazi u neizvjesnoj financijskoj situaciji, oslonjen tek na podršku Agencije za elektroničke medije, što otežava normalno funkcioniranje portala, kao i svakodnevno objavljivanje tekstova te pokrivanje relevantnih tema za hrvatsku LGBT zajednicu.

Podsjetimo, među prvima smo otvorili teme poput potpomognute oplodnje za lezbijke, gej roditeljstva, djece koja u Hrvatskoj već žive u istospolnim obiteljima, života LGBT osoba s invaliditetom... Na taj smo način pridonijeli afirmativnom pisanju i izvještavanju o specifičnim temama LGBT zajednice u mainstream medijima, kao i senzibiliziranju barem jednog dijela šire javnosti.

Pridonesite redovitom i kvalitetnom informiranju hrvatske i regionalne LGBT zajednice

Svoje smo medijsko djelovanje iskoristili i za aktivno sudjelovanje u procesu donošenja Zakona o životnom partnerstvu, pri čemu su neki naši tekstovi utjecali na stavove donositelja odluka

Zato se obraćamo s pozivom zainteresiranima da se volonterski priključe timu Crol.hr-a i svojim novinarskim angažmanom pridonesu redovitom i kvalitetnom informiranju hrvatske i regionalne LGBT zajednice.

Tražimo ljude koji su voljni pisati o raznim aktualnim LGBT temama, sami predlagati ideje za tekstove i spremni učiti od iskusnih novinara/ki i urednica/ka o tome kako se stvaraju različite novinarske forme. Nije nužno da imaju prethodnog iskustva u novinarstvu, ali je potrebno da su pismeni i spremni na timski rad.

Ukoliko ste zainteresirani objavljivati na Crol.hr-u, javite se na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sa subjectom "Volontiranje na Crol.hr-u", s pismom u kojem ćete se kratko predstaviti (ime i prezime, dob, obrazovanje, dosadašnje novinarsko iskustvo ako ga imate, primjeri objavljenih ili napisanih tekstova, te prijedlozi priča za koje mislite da bi portal trebao obraditi).

Radujemo se vašim mailovima i budućoj plodonosnoj suradnji.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.