Na nedavno održanom Prideu u južnokorejskoj prijestolnici dvije osobe prerušene u Isusa Krista zasjenile su skup prosvjednika protiv Povorke ponosa iskazavši otvorenu podršku LGBT osobama.

Ispred grupe kršćanskih konzervativnih prosvjednika iznad čije se pozornice vijorio natpis "Homoseksualnost je grijeh" parkirao se Isus Krist, točnije, Korejka odjevena poput Krista s dugom bijelom haljinom i distinktivnom bradom, i davao podršku grupi od gotovo 85.000 okupljenih koji su marširali za prava LGBT osoba uz natpis "Keep Queer and Carry On".

isus_keepqueer

Hipnotičko ponavljanje antigej mantri prosvjednika i njihove pozive LGBT osobama da se vrate Kristu zasjenila je euforija s kojom su sudionici Pridea prilazili lažnom Mesiji, grlili ga i fotografirali se s njime. Uskoro mu se pridružio i još jedan Krist s natpisom "I'm cool with it". Otkrilo se da je drugi šaljivdžija Robert Evans, Amerikanac koji u Seoulu živi četiri godine, koji je izjavio kako je želio pružiti podršku svojim gej prijateljima koji su na Prideu prije dvije godine maltretirani grubim povicima.

coolwithit

Evans je u razgovoru s Irish Examinerom opisao mržnju koju je hodajući u povorci osjetio, iako uopće nije LGBT osoba. Zbog toga je htio ponuditi drugačije tumačenje Kristova nauka. Ističe kako LGBT prava u Južnoj Koreji još nisu na zadovoljavajućoj razini, no i činjenicu da je Pride svake godine sve veći, a prosvjedi protiv njega sve manji, što znači da zemlja zasigurno ide u dobrom smjeru.

Ovo nije bilo prvo pojavljivanje lažnih Mesija na Prideu. Jedan je Krist 2014. u Chicagu posramio anti-LGBT prosvjednike natpisom "I'm Not With These Guys", dok je godinu ranije jedan Isus sudjelovao u AIDS Walku Los Angeles u znak protesta protiv prosvjednika s antigej natpisima.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.