Poljubac dviju učenica prikazan u serijalu za školarce "Seonam Girls High School Investigators" prvi je lezbijski poljubac ikad prikazan na televiziji u Južnoj Koreji, a zbog niza pritužbi koje su uputili ogorčeni konzervativni gledatelji, regulatorna će agencija istražiti je li došlo do kakvog kršenja propisa.

"Pogledat ćemo o čemu se radi i nakon toga provjeriti jesu li prekršeni kakvi propisi prilikom emitiranja", priopćila je tamošnja komisija za komunikacije, dok su autori serije poručili kako je "sporni" poljubac bio "neophodan za priču", javlja Pink News.

Prošle je godine jedan lezbijski poljubac čak uklonjen u montaži iz epizode serije Doctor Who koja je u Koreji emitirana putem BBC Worldwidea.

Trenutak u kojem silurijanska žena-gušter Madame Vastra (Neve McIntosh) ljubi svoju ljudsku ženu Jenny Flint (Catrin Stewart) tako nije bio vidljiv za gledatelje u Hong Kongu, Južnoj Koreji, Tajvanu, Tajlandu, Indoneziji, Maleziji i Singapuru.

"Kako bi bili u skladu s propisima emitiranja u Aziji, gdje se emitira naš kanal BBC Entertainment, BBC Worldwide je učinio male preinake prve epizode u 8. sezoni emitiranja serije Doctor Who na način koji nije utjecao na razumijevanje priče", izjavio je glasnogovornik BBC-a.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.