Nakon što je nacrt prijedloga Obiteljskog zakona u četvrtak poslijepodne nestao sa stranica e-Savjetovanja, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odgovorilo je na naš upit priopćenjem za medije koje potpisuje ministrica Nada Murganić. Razlog je, kažu, niz primjedbi i prijedloga na određene zakonske odredbe i zakon s Javnog savjetovanja povlače na doradu.

Prenosimo ga u cijelosti:

"Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku osnovalo je 2016. godine Radnu skupinu za izradu Nacrta prijedloga Obiteljskog zakona, a kako bi se razriješili prijepori nastali primjenom Obiteljskog zakona iz 2015. godine, čiju ustavnost preispituje Ustavni sud.

Navedena Radna skupina, sastavljena od stručnjaka iz područja obiteljsko pravne zaštite, izradila je Nacrt prijedloga Obiteljskog zakona koji je sukladno proceduri upućen u e-Savjetovanje. Već prvoga dana javnog savjetovanja, na Nacrt prijedloga Obiteljskog zakona stavljen je cijeli niz primjedbi i prijedloga na određene zakonske odredbe.

Svjesni važnosti područja koje uređuje Obiteljski zakon, kao i u najboljem interesu zainteresirane javnosti, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku povlači zakon sa Javnog savjetovanja na doradu.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku
Nada Murganić"

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.