Svime je bolno poznato da u saborskim klupama među onima koje masno plaćamo sjedi čitav niz ljudi s, u najmanju ruku, bizarnim zamislima za spas Hrvatske, a inicijativa koju je danas najavio HRAST doima se poput natjecanja u igri tko će smisliti gluplju ideju i uzalud potrošiti još više našeg novca.

Tako nam, baš na Dan žena, stiže vijest o tomu da je HRAST-ov zastupnik Hrvoje Zekanović najavio da će tražiti raspisivanje referenduma o Istanbulskoj konvenciji.

"Hrast od ovoga trenutka okuplja sve pojedince i udruge u svrhu raspisivanja referenduma na temu Istanbulske konvencije", rekao je Zekanović, a prenosi N1, te dodao da će pokušati pokrenuti građanski referendum kojim ćemo pokušati spriječiti ratifikaciju tog dokumenta.

Zekanović je rekao kako vjeruje da će im se u toj inicijativi pridružiti i pojedini zastupnici HDZ-a. "Bitno nam je da narod kaže što misli o ovom dokumentu", rekao je.

Jeftine frazetine

"Demokracija i volja naroda nema cijene", odgovorio je jeftino i populistički na pitanje vrijedi li potrošiti novac na referendum o Istanbulskoj konvenciji. Naravno, jer taj novac ne bi išao iz njegovog, već naših džepova, baš kao i prije pet godina na "festivalu demokracije" poznatijem kao sramotnom referendumu o braku.

Na pitanje što ako građani na referendumu pokažu da su za ratifikaciju Istanbulske konvencije rekao je: "To se sigurno neće pokazati. Hrvatski narod itekako dobro razmišlja i osjeti kad je za njega nešto bitno".

Ako je Zekanoviću još jedan besmisleni referendum toliko važan, predlažemo da ga plati iz svog džepa s obzirom na to da nas je samo u prošloj godini stajao 100.452,62 kune. Nađe li samo još nekoliko istomišljenika, odnosno spomenutih "pojedinih zastupnika HDZ-a" čije bankovne račune i džepove također obilno punimo, bit će više nego dovoljno.

Inače, premijer Andrej Plenković uvodno je na sjednici Vlade najavio skoro upućivanje Istanbulske konvencije na sjednicu Vlade.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.