Udruga Zagreb Pride na društvenim je mrežama u petak objavila prvu najavu za 17. Povorku ponosa, kako kažu, "najveću dosad".

"Napokon smo OUT! 17. Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji održat će se 9. lipnja 2018. godine. Pozivamo sve da i ove godine veselo i borbeno koračaju s nama, da svima glasno kažemo da nam je dosta homofobije, bifobije i transfobije kojom nas bombardiraju iz saborskih klupa i medijskih prostora te da nećemo više trpjeti da nam se govori kako se trebamo osjećati, kako da se rodno izražavamo, koga da volimo ili tko čini našu obitelj. I ove godine s ponosom ćemo pokazati da smo tu i da ćemo se nastaviti boriti za naša prava, za naše obitelji, za naša radna mjesta i za naše vrijednosti!" stoji u pozivu.

Okupljanje je zakazano, kao i proteklih nekoliko godina, na Rooseveltovom trgu ispred muzeja Mimara u 15:00, a ruta je poznata: kreće se Mimare po Frankopanskoj ulici i Ilici do Trga bana Josipa Jelačića. Nastavlja se Jurišićevom ulicom do Draškovićeve te zatim prema Langovom trgu do Ribnjaka. Povorka završava u parku Ribnjak. Duljina rute ovogodišnje Povorke je otprilike 2,3 kilometra. Osobe s poteškoćama u kretanju, ukoliko im je potrebna asistencija ili imaju dodatnih pitanja vezano za rutu Povorke, mogu se javiti na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

rutapovorke2018.jpg

Iz Pridea poručuju kako nakon Povorke slijedi već tradicionalna Pride Partycipacija, službeni after party ovogodišnje Povorke ponosa, i to u klubu Boogaloo.

Uskoro, vele, slijedi više informacija o samom programu Povorke i Mjeseca ponosa.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam