Osma splitska Povorka ponosa ove je godine okupila oko 300 sudionika, a održana je pod motom "Hod za ljubav".

Povorka je krenula u 18:00 i prošla uobičajenom rutom, a Đardin, već tradicionalnu polaznu točku Split Pridea, ove su godine dijelili s navijačima koji su pratili utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva na velikom ekranu na zapadnoj strani.

Podsjetimo, Split Pride 2018 – Hod za ljubav organizirala je ujedinjena splitska LGBTIQ scena koja se sastoji od nekoliko udruga i entuzijasta (Bitcherin, Flomaster, queerAnarchive i Rišpet).

"Ove godine želimo poslati poruku da hodamo svaki dan za ljubav, pa tako i danas, a ne protiv nikoga unatoč onima koji hodaju u suprotnom smjeru. Želim posebno naglasiti važnost prihvaćanja u obitelji jer ljudi se puno bolje nose s okolinom na radnom mjestu i u školi ako su prihvaćeni u obitelji. Ne hodamo samo za nas kao manjinu, nego za sve koji su drugačiji i manjina u ovom gradu i zemlji", rekla je Mirta Barić iz inicijative Bitcherin.

U Povorci i oko nje našla se i skupina stranih turista, a grupa mladih Šveđanki koja inače, kako su nam rekle, redovito odlaze na Prajdove jer je na njima "pozitivna i dobra energija", tražila je LGBT događanja na Facebooku i bile su presretne što mogu sudjelovati u splitskoj Povorci ponosa.

Nakon povorke slijedi zabavni program, a potom i proslava na partyju u Klubu Kocka.

(Za otvaranje galerije kliknite na neku od fotografija, ili na svaku zasebno)

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam