Osma splitska Povorka ponosa ove je godine okupila oko 300 sudionika, a održana je pod motom "Hod za ljubav".

Povorka je krenula u 18:00 i prošla uobičajenom rutom, a Đardin, već tradicionalnu polaznu točku Split Pridea, ove su godine dijelili s navijačima koji su pratili utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva na velikom ekranu na zapadnoj strani.

Podsjetimo, Split Pride 2018 – Hod za ljubav organizirala je ujedinjena splitska LGBTIQ scena koja se sastoji od nekoliko udruga i entuzijasta (Bitcherin, Flomaster, queerAnarchive i Rišpet).

"Ove godine želimo poslati poruku da hodamo svaki dan za ljubav, pa tako i danas, a ne protiv nikoga unatoč onima koji hodaju u suprotnom smjeru. Želim posebno naglasiti važnost prihvaćanja u obitelji jer ljudi se puno bolje nose s okolinom na radnom mjestu i u školi ako su prihvaćeni u obitelji. Ne hodamo samo za nas kao manjinu, nego za sve koji su drugačiji i manjina u ovom gradu i zemlji", rekla je Mirta Barić iz inicijative Bitcherin.

U Povorci i oko nje našla se i skupina stranih turista, a grupa mladih Šveđanki koja inače, kako su nam rekle, redovito odlaze na Prajdove jer je na njima "pozitivna i dobra energija", tražila je LGBT događanja na Facebooku i bile su presretne što mogu sudjelovati u splitskoj Povorci ponosa.

Nakon povorke slijedi zabavni program, a potom i proslava na partyju u Klubu Kocka.

(Za otvaranje galerije kliknite na neku od fotografija, ili na svaku zasebno)

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.