Prema novom švicarskom kaznenom zakonu homofobi i transfobi će biti kažnjavani na isti način kao i rasisti. To znači da mogu biti kažnjeni i zatvorskom kaznom do tri godine.

To je izglasalo Nacionalno vijeće čijih je 118 zastupnika glasalo za, a 60 protiv dopune zakona. Dopunu zakona predložio je zastupnik Socijaldemokratske stranke Švicarske Mathias Reynard koji je ovakav ishod glasanja na Twitteru proglasio pobjedom i kazao:

"Homofobija nije stav, to je zločin. Jedna od pet homoseksualnih osoba pokuša počiniti samoubojstvo, a polovica njih prije 20. godine. Ova pobjeda šalje snažnu poruku."

Reynard u skoroj budućnosti planira predložiti i uvođenje bračne jednakosti. Naime, Švicarska od 2007. godine ima civilna partnerstva, no istospolni parovi nemaju ista prava kao i heteroseksualni po pitanjima poreza, medicinski potpomognute oplodnje, socijalne pomoći i posvajanja.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

apvili baner
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.