Vlada Crne Gore usvojila je Prijedlog zakona o životnom partnerstvu. Prijedlog zakona, kažu iz LGBT organizacija koje su na njemu radile, u skladu je s europskim propisima ali i potrebama crnogorske LGBT zajednice.

Usvajanjem ovakvog Prijedloga zakona Vlada je istupila još jedan korak mimo deklarativnog, a na poslanicima je da usvajanjem tog zakona u Skupštini pokažu da brane interese svih građana Crne Gore bez obzira na različitosti, priopćeno je iz nevladinih organizacija Queer Montenegro i Juventas.

Predsjednik Upravnog odbora Queer Montenegra Danijel Kalezić za portal VICE kazao je da je usvajanje Prijedloga zakona "ogromna i konkretna stvar".

"Sedam godina velikog posla stoji iza ovoga, i ovo je veoma važna stvar. Međutim, ne smijemo zaboraviti da posao još uvijek nije završen, čeka nas glasanje u Parlamentu. Očekujemo da će sljedeće godine na prvom zasjedanju Skupštine Crne Gore zakon biti usvojen. Tada ćemo moći slaviti", poručio je Kalezić.


U studenom je u Podgorici održan šesti Montenegro Pride

Dodaje da su organizacije Queer Montenegro i Juventas, koje su bile u radnoj skupini za pisanje zakona, zadovoljne konačnim rezultatom.

"Jutros smo vidjeli Prijedlog, tekst je unaprijeđen u odnosnu na Prijedlog zakona koji je sastavila radna skupina, i to nas je obradovalo. Zakon obuhvaća sva prava koja proističu iz bračnih zajednica, s tim što ne sadrži pravo na posvajanje djece. Zakonom su ispunjene ne samo međunarodne obaveze, već i zahtjevi LGBT zajednice Crne Gore", završno su poručili.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.