Prošlog tjedna pisali smo o stravičnom transfobnom napadu na člana LGBT Foruma Progres koji se dogodio u Crnoj Gori. Žrtva je policijskim službenicima izjavila kako su joj dva napadača oštrim predmetom urezala križ na prsa te otuđila novčanik i sat.

Slučaj je odjeknuo zemljom koja je oštro osudila napad, no u nevjerojatnom obratu ispostavilo se da je istina nešto drugačija.

Prema riječima LGBT Foruma Progres, organizacije koja, između ostalog, pruža profesionalnu i sveobuhvatnu uslugu podrške LGBTIQ osobama i žrtvama nasilja, izgledno je da je cijeli slučaj insceniran te da se radi o samoozljeđivanju.

URGENTNO REAGOVANJE LGBT FORUM PROGRESA ❗❗❗ Povodom najnovijih informacija u vezi sa slučajem napada na štićenika...

Posted by LGBT Forum Progres - Montenegro on Wednesday, 10 March 2021

Nije poznato zašto si je osoba nanijela ozljede i obmanula organizaciju koja joj pomaže i koja je sada suočena s narušavanjem ugleda. Ipak, Progres se ne ograđuje od svoga štićenika, već ga upućuju na daljnje liječenje jer smatraju da je žrtva "životnih okolnosti, sistema, društva i spleta nesretnih događaja".

Organizaciji se javio veliki broj osoba koje sad imaju nepovjerenje u prijavljivanje stvarnih slučajeva nasilja upravo zato što misle da će se slučaj smatrati izmišljenim.

<p

Posted by LGBT Forum Progres - Montenegro on Wednesday, 10 March 2021

S obzirom na val osuda visokih dužnosnika Crne Gore, regije i svijeta, Progres moli za razumijevanje za položaj u kojem se trenutačno nalazi.

Sad je na nadležnim institucijama da procesuiraju osobu u skladu sa zakonom imajući na umu okolnosti koje su dovele do ovog događaja.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.