www.stream-xnxx-porn.com

Za maleno slavonsko mjesto Gundinci možda ne biste ni čuli da baš otamo nije odjeknula vijest o apsurdnom homofobnom ispadu. Konkretno, dvojica su pjevača izbačena iz Kulturno umjetničkog društva Vesela Šokadija jer su gejevi, točnije, u vezi. Da stvar bude gora, jedan od njih je invalid, pa sve u konačnici predstavlja višestruku diskriminaciju i kršenje hrvatskih zakona. Srećom, žrtve ne žele šutjeti.

Svoju je priču jedan od njih, koji je htio ostati anoniman, ispričao za RTL Direkt, ali ne samo njima – o svemu su obaviješteni policija i Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova. Evo što se dogodilo.

Kako javlja RTL, pjevač KUD-a u Gundincima verbalno je napao dvojicu članova zato što su u istospolnoj vezi, i ne samo on.

Napadnuti član je invalid, pa je u ovom slučaju riječ o višestrukoj diskriminaciji i kršenju ljudskih prava. Kaže da mu je KUD bilo mjesto veselja u kojem bi zaboravio na bolest.

"Priča se, eto, po lovačkom društvu, koga ste vi primili u KUD, pedere, mi trebamo njegovati kulturu, a ne pederluk", prepričao je RTL-ov sugovornik verbalni napad jednoga člana KUD-a na njegova partnera i njega.

"Sami ste si krivi kad ste pederi"

"Kako bi se spriječilo da moj partner i ja dođemo na probu, taj drugi napadač počeo je održavati probe u svojoj kući, tako da je nama onemogućen dolazak. Nakon toga se događala 90. obljetnica KUD-a i promocija knjige o Gundnicima. Dogovorili su da me predsjednik KUD-a nazove na telefon, on nama kao ništa ne prijeti, da su zaprijetili ako bi se ja pojavio, ako bi došli da će se dogoditi neki incident. Već sam bio jako pod stresom i nisam htio da se nešto dogodi i nisam otišao", kazao je.

Sve su prijavili policiji, i to dvaput: "Prvi puta kad sam došao na policiju bilo je sve OK, bili su korektni, ali kada sam došao drugi put, bio je taj drugi policijski službenik, koji je nama rekao da smo si sami krivi jer smo se doveli u takvu situaciju. Pitao sam zašto smo mi krivi, a on je rekao 'pa kad ste pederi'".

Izbačeni mladić kaže da se želi vratiti u KUD, ali i da iz njega trebaju otići oni koji diskriminiraju: "Danas sam ja, sutra će to biti negdje drugdje, zbog nečega drugoga", rekao je i poručio da bi sa svojim partnerom mogao otići živjeti drugdje, ali to ne želi jer želi ostati u svojim Gundincima.

RTL je predsjednika KUD-a zamolio za komentar, no on taj događaj nije htio komentirati.

Isto smo pokušali i mi, no dobili smo isti, šturi odgovor: "Nemam komentara. Hvala. Lp." Na sljedeće pitanje znači li to da nam ne mogu potvrditi, odnosno opovrgnuti vijest odgovora nije bilo.

Crol.hr je uputio pitanje i Policijskoj upravi brodsko-posavskoj, no u trenutku zaključenja ovog teksta nismo dobili nikakvu informaciju. Vjerojatno će biti ista kao i u RTL-ovu slučaju – da ništa ne smiju komentirati jer je slučaj predan općinskom sudu.

Utvrđeni propusti policije

Iz ureda Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić stigao nam je odgovor u kojem potvrđuju da je pritužba primljena te da su nakon nje KUD-u Vesela Šokadija Gundinci (KUD VŠG) i Policijskoj upravi brodsko-posavskoj uputili zahtjeve za očitovanjem na tvrdnje pritužitelja.

"Nakon zaprimljenih očitovanja, donijeli smo odluku kojom smo zaključili da je pritužitelj diskriminiran temeljem spolne orijentacije od strane KUD VŠG zbog onemogućavanja sudjelovanja na probama pjevačke skupine umjetničkog društva njemu i njegovom istospolnom partneru. Također smo utvrdili manje propuste policije u postupanju po prijavi diskriminacije pritužitelja, premda je policija u osnovi poduzela potrebne radnje u cilju procesuiranja diskriminatornog postupanja prema pritužitelju. Zbog navedenoga, KUD VŠG smo izdali upozorenje i preporuku u cilju dokidanja diskriminirajuće prakse prema pritužitelju u vidu njegovog isključivanja iz rada pjevačke skupine, a Policijskoj upravi brodsko-posavskoj odgovarajuće preporuke", stoji u odgovoru.

Dodaju i da ih je policija povratno obavijestila da usvaja njihove preporuke, dok očitovanje KUD VŠG još očekuju – zakonski rok za dostavu obavijesti o postupanju u skladu s upozorenjem i preporukom Pravobraniteljice je na samom isteku.

"Napominjemo da je, s obzirom na navedeno, ovaj predmet još otvoren. Pravobraniteljica će pratiti ishod postupka kojeg je Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu pokrenulo podnijevši optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu protiv dva člana pjevačke skupine zbog prekršaja iz čl.25. st.1. Zakona o suzbijanu diskriminacije", završno poručuju iz ureda Višnje Ljubičić

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.