Početkom ožujka Papa Franjo sastao se u Vatikanu sa 16 LGBTI katoličkih hodočasnika iz Velike Britanije.

Član grupe LGBT+ katolika westminsterskog Pastoralnog vijeća Martin Pendergast izjavio je za da ih je Papa primio toplo i prijateljski. Sastanak nije bio dug jer su se sastali uoči opće audijencije na Trgu Sv. Petra, a budući da su Papi 82 godine, brzo se umara.

Inače, grupu je u Vatikan doveo westminsterski kardinal Vincent Nichols koji im je osigurao povlaštena mjesta na papinskoj audijenciji, dok sastanak s papom nije bio predviđen. Do njega je došlo kad je grupi prišao vatikanski službenik i odveo ih Papi Franji, javlja Gay Star News.

Nisu razgovarali o odnosu Katoličke crkve prema LGBTI zajednici, ali sama činjenica da ih je primio znajući da su LGBTI hodočasnici, smatra se u crkvenim liberalnim krugovima velikim korakom prema potpunoj prihvaćenosti LGBTI osoba u Katoličkoj crkvi.

Pendergast je uvjeren kako se Katolička crkva mijenja te je poručio kako onima koji tvrde da LGBTI katolicima nije mjesto u Crkvi, zapravo nije mjesto u njoj.

Pin It

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

apvili baner
Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam