Ekipa iz inicijative "Istina o Istanbulskoj" i dalje se ne može pomiriti s činjenicom da je Sabor odbacio njihov zahtjev za raspisivanjem referenduma o otkazivanju Istanbulske konvencije. Zato su u petak Ustavnom sudu predali novu tužbu kojom kane pobiti zaključak Sabora, a na konferenciji za medije moglo se čuti kako se s "rodnom ideologijom" već krenulo u hrvatskim vrtićima.

Podsjetimo, Sabor je u veljači donio zaključak da nisu ispunjene pretpostavke za raspisivanje referenduma jer nije prikupljen dovoljan broj potpisa, nakon što je Ustavni sud krajem siječnja objavio da odbacuje žalbu te inicijative koja je tražila da se poništi postupak provjere potpisa za raspisivanje referenduma te da novu provjeru obavi Državno izborno povjerenstvo.

"Suprotno najavama pobornika Istanbulske konvencije, u ovih se godinu dana nasilje nad ženama u Hrvatskoj nije smanjilo, kao što se nije smanjilo ni u ostalim zemljama koje su je usvojile. No, eskaliralo je nasilje nad demokracijom i zloupotreba moći od strane vladajuće elite prema vlastitim građanima koji su svoje mišljenje željeli iskazati kroz referendum", kazala je Kristina Pavlović na konferenciji za medije u Saboru.

Istaknula je i kako se rodna ideologija, koju iz "Istine o Istanbulskoj" navodili kao glavni razlog izrade Konvencije, počela polako, ali nesmetano uvoditi u obrazovni sustav.

"Koliko možemo zaključiti iz javljanja naših podupiratelja s terena iz cijele Hrvatske, krenulo se najviše od vrtićke dobi", naglasila je Pavlović, ne želeći navesti o kojim vrtićima je riječ, već samo da se "dječake tjera da se igraju lutkama, a djevojčice autićima“.

Dodala je i da u knjižnice, nakon slikovnica "Dugine obitelji" koje promiču socijalnu integraciju djece istospolnih roditelja, stižu i druge knjige koje promoviraju rodnu ideologiju, pa se "u vrtićima više ne govori pametna djevojčica, nego "pametno dijete".

"Ne želimo nikoga diskriminirati, ali ne želimo da se našoj djeci nešto nameće kroz argument Istanbulske konvencije“, poručila je.

"Prošla je godina dana od 'crnog petka' 13. travnja 2018. godine, kad je glasovima većine zastupnika u Hrvatskom saboru ratificirana Istanbulska konvencija unatoč protivljenju velikog dijela hrvatskog naroda", rekla je Pavlović i dodala kako u inicijativi vjeruju da je pravda spora, ali dostižna pa najavljuju nastavak pravne borbe.

Navela je i kako "gotovo 400 tisuća naših ljudi" nije zaboravilo što se događalo u ovih godinu dana te vide da su promjene na bolje moguće jedino ako i dalju budu djelovali zajedno kao i dosad.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.