Foto: Screenshot

Proljetnu sezonu kulture i zabave udruga "Queer Zagreb" odlučila je otvoriti tematskim tulumom "Željka M Party", što je naljutilo udrugu "U ime obitelji" koja je događaj prijavila Ministarstvu unutarnjih poslova.

Kako se navodi na internetskoj stranici "U ime obitelji", udruga je uputila ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću zahtjev za preispitivanje poziva i zabranu okupljanja koje organizira "Queer Zagreb". "Okupljanje pod nazivom 'ŽELJKA M PARTY Uđi mi u ustaV' zakazano je za 17. travnja u Vip Klubu u Zagrebu, s namjerom širenja nesnošljivosti i mržnje prema članici 'U ime obitelji' dr. Željki Markić, kao i prema drugim podupirateljima inicijative 'U ime obitelji'", stoji u priopćenju.

U opisu prozvanog događaja pozivaju se građani da "sudjeluju u ritmu demokracije". "'Queer Zagreb' okuplja zbor koji će pjesmom podsjetiti na neke od najboljih 'bisera' koje smo imali priliku čuti u pred, ali i post referendumsko vrijeme. Izrecite svoje nezadovoljstvo pjesmom, pritom se dobro zabavite", pozivaju iz udruge.

Međutim, vodstvo "U ime obitelji" smatra da se radi o "okupljanju usmjerenom na širenje mržnje i nesnošljivosti te je usko vezano za uspješno održani referendum o ustavnoj zaštiti braka kao životne zajednice žene i muškarca" i zato su događaj odlučili prijaviti PU Zagrebačkoj i MUP-u.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.