Nadbiskup iz države Minnesota John Nienstedt, koji je donirao 650.000 dolara za kampanju protiv bračne jednakosti, trenutno je pod istragom zbog seksualnih prijestupa s ostalim svećenicima, izvještava Gay Star News.

Optužen je za "neprilično seksualno ponašanje" s nekoliko odraslih svećenika i seminarista. O istrazi je prvo pisao katolički časopis Commonweal nakon čega ju je potvrdila i nadbiskupija.

U svojoj izjavi 67-godišnji nadbiskup također je potvrdio "neovisnu istragu" i naveo da se optužbe "ne odnose na maloljetnike" i "da nema naznaka nezakonitih ili kriminalnih djela". Odvjetnici nadbiskupa tvrde da su zaprimili deset potpisanih izjava u kojima se navodi "neprilično seksualno ponašanje" optuženika još iz vremena kada je bio svećenik.

U prosincu prošle godine, Nienstedt je bio prozvan da je dirao dječakovu stražnjicu dok je pozirao za fotografiju s krizme, no crkvene vlasti nisu podnijele optužnicu.

Inače, Nienstedt je poznat po svojim izjavama da je homoseksualnost "rezultat psihološke traume" i da ju se ima promatrati u kontekstu ostalih ljudskih poremećaja, kao što su zavist ili pohlepa. Zasmetao mu je i film "Brokeback Mountain" u kojem je, smatra dotični, "Hollywood okrenuo leđa Bogu u svom naporu da učini zlo tako privlačnim".

Godine 2012. donirao je 650.000 dolara iz proračuna Crkve za kampanju koja se protivila uvođenju bračne jednakosti u državi Minnesota.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.