Pop zvijezda George Michael poznato je lice tabloida. No dok su se njegove prijašnje afere ticale ili kakvih seksualnih prijestupa ili konzumiranja opijata, nova afera na pomolu tiče se, kako piše britanski Times, utaje poreza.

Navodi se da je pjevač pokušao izbjeći plaćanje milijuna funti kroz posebno razvijenu mrežu utaje poreza. Točnije, optužuje ga se da okoristio strategijom Liberty kojom se generiraju fiktivni gubitci na offshore računima čime se smanjuje porezno dugovanje. U slučaju 51-godišnjeg pjevača, stoji da je za korištenje usluge platio 400.000 funti da bi u konačnici "zamaglio" 6,2 milijuna funti poreznih dugovanja.

George Michael nije bio dostupan za komentar zbog "prepunog rasporeda", kako pojašnjava njegov predstavnik za medije.

The Times je podsjetio da je Michael 1996. poručio da bi radije plaćao 50 ili čak 60 posto poreza na prihod laburistima, no torijevcima.

Inače, optužbe protiv Georgea Michaela samo su dio velike afere utaje poreza u Ujedinjenom Kraljevstvu. List procjenjuje da se preko strategije Liberty utajilo i do milijardi funti u čemu je sudjelovalo oko 1600 osoba. Među prozvanima su i glumac Sir Michael Caine, članovi skupine Arctic Monkeys, sudac, liječnici, poznati kriminalci…

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.