Vijest o smrti još jednog velikog glazbenika, Georgea Michaela, koji je u 54. godini života iznenada preminuo na sâm Božić, odjeknula je medijima i društvenim mrežama. Prilog o njemu, emitiran u HTV-ovom podnevnom Dnevniku u utorak, neke je pak zgrozio.

Rečenica iz priloga "tada je snimljen i prvi dokumentarni film 'A Different Story', film o privatnom životu prožetim alkoholom, drogom i homoseksualizmom o kojem je otvoreno govorio" bila je dovoljna da naš čitatelj Ivan Zidarević reagira dopisom koji je poslao HRT-u:

"Danas, dana 26.12.2016. godine u Vašoj informativnoj emisiji Dnevnik u 12 časova ste imali reportažu o smrti umetnika Georgea Michaela. U emisiji je iznesen stav: '...tada je snimljen i prvi dokumentarni film "A Different Story", film o privatnom životu prožetim alkoholom, drogom i homoseksualizmom o kojem je otvoreno govorio'.

Zašto se ne ističe "heteroseksualizam"?

Molim Vas da mi rastumačite zašto je homoseksualizam istaknut u kontekstu života poznatog umetnika? Nisam primetio da ste slične reportaže imali kada su u pitanju osobe heteroseksualne orijentacije, tj. tada niste isticali njihov heteroseksualizam. U isto vreme, ovde je homoseksualno opredeljenje, koje je zakonski priznato od strane Republike Hrvatske, stavljeno u negativan kontekst, zajedno sa drogom i alkoholom.

Kao građanin Republike Hrvatske, koji je u institutu životnog partnerstva, ne osećam se dobro posle Vaše reportaže i molim Vas za momentalno izvinjenje koje će biti javno objavljeno na kanalima Vaše televizije.

Obaveštavam Vas da ću se oko svega obratiti i institutu Pravobraniteljice, kako bih zaštitio svoju porodičnu zajednicu, koja je u Vašoj reportaži okarakterisana kao devijantna jer je stavljena u isti kontekst sa porocima koji nisu prihvatljivi u društvu", napisao je Zidarević.

Krajnji neukus javne televizije

George Michael iznenada je preminuo 25. prosinca od zatajenja srca.

Teško je pobrojati sve hitove uz koje su odrastale generacije, a u više no plodnoj karijeri koja je trajala gotovo 40 godina prodao je preko 100 milijuna ploča. Jedan je od najprodavanijih britanskih glazbenika svih vremena, a magazin Billboard svrstao ga je u top 40 najuspješnijih umjetnika na svijetu.

Radijska akademija Ujedinjenog kraljevstva imenovala ga je najizvođenijim glazbenikom na britanskom radiju između 1984. i 2004.

Prije pet godina zagrebačku je publiku oduševio koncertom u Areni, a emotivnu izvedbu pjesme "Love is a losing game" posvetio je pjevačici Amy Winehouse koja je preminula dva mjeseca ranije.

Doista se valja zapitati što je bilo na umu autorice priloga na javnoj televiziji koja je na krajnje neukusan način istaknula "homoseksualizam" tog svestranog umjetnika, strpavši ga u isti koš s alkoholom i drogama, pa se svesrdno nadamo da će naš čitatelj dobiti objašnjenje i odgovor.

Ako ga i ne dobije, i priloga i Dnevnika će se ionako malo tko sjećati, dok ćemo uz glazbenu ostavštinu Georgea Michaela voljeti, plesati i u njoj uživati još dugo.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.