U Beogradu je sinoć u Brankovoj ulici pretučen Nijemac koji je sudjelovao na beogradskoj konferenciji o LGBT pravima, prenosi Index.hr.

Nijemac je oko 3 sata zadobio teške ozljede na Zelenom vijencu, a trenutačno se nalazi na traumatologiji u Centru za Hitnu pomoć, rekla je doktorica Nada Macura za Blic.

On je u bolnicu dovezen s teškim povredama glave i tjelesnim povredama, prenosi B92. "Operiran je i za sada je njegovo stanje teško, ali se nadamo da će biti dobro", rekao je Tanjugu pomoćnik direktora Urgentnog centra Srbije Dušan Jovanović.

Mladić  je njemački državljanin, star oko 27 godina, rekla je Jovanka Todorović, predstavnica Labrisa. Organizirana je  izvanredna novinska konferencija.
Todorović je dodala i da je ministar policije Nebojša Stefanović rekao da će učiniti sve da počinitelji budu pronađeni u najkraćem mogućem roku i da je na rasvjetljavanju ovog slučaja uključena i kriminalistička policija.

Veleposlanik Njemačke u Srbiji, Heinz Wilhelm, kaže da je izuzetno uznemiren viješću o noćašnjem incidentu i dodaje da je saznao da je napadač uzvikivao. "Ovdje nećemo strance!"

S press konferencije, okupljeni su krenuli u protestnu šetnju kroz Bulevar Kralja Aleksandra. Učesnici će se kretati od hotela "Metropol" gdje se održavala konferencija "Budućnost pripada nama -LGBT prava na putu k pristupanju EU" pa do Skupštine Srbije.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.