Jučer su uhićena sva trojica napadača na njemačkog državljanina D. H. (26), koji je došao u Beograd na skup o pravima LGBT osoba, izvještava Tanjug. "Napadači su uhićeni u dva grada u Srbiji i trenutno se nalaze u rukama policije", saopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova. Glavni osumnjičeni jest 22-godišnji S. V. iz Beograda, javlja Blic.

Za svu trojicu uhićenih određeno je zadržavanje. Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, koji je ranije obišao napadnutog njemačkog državljanina u Urgentnom centru, rekao je tada da je policija uhitila jednog od trojice prisutnih tijekom tuče na Brankovom mostu u kojoj je napadnut njemački državljanin.

Napad su osudili vodeći ljudi Srbije, Ivica Dačić, ministar vanjskih poslova i pučki pravobranitelj, Saša Janković.

Njemački državljanin bio je u životnoj opasnosti nakon napada zbog hematoma na mozgu, no jučer se probudio, potvrdili su liječnici. Labris, udruga koja je organizirala konferenciju o LGBT pravima "Budućnost pripada nama“, jučer je nakon novinske konferencije organizirala protestnu šetnju gradom.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.