Ovog se vikenda u Francuskoj, u Palavas-les-Flots, održao veliki sastanak vođa i simpatizera organizacije Manif pour tous koja je prošle godine vodila snažnu kampanju protiv uvođenja bračne jednakosti.

Iako najvažniji cilj organizacije nije postignut (da se zakon o bračnoj jednakosti ne uvede), pokret ne posustaje u svom javnom angažmanu. Stoga su sa skupa uputili novu–staru listu tema kojima se  u bliskoj budućnosti imaju namjeru baviti, a sve u namjeri da mobiliziraju što više sudionika na najavljenom prosvjedu u Parizu, 5. listopada.

S liste tema, koju je iznijela predsjednica organizacije Ludovine de la Rochère, odsutna je tako tema gej brakova, oko koje je zapravo Manif pour tous i nastala. No zato je tema surogat majčinstva sada visoko na listi prioriteta iako je predsjednik François Hollande jasno poručio da se za njegova mandata ta mjera neće uvoditi. Nadalje, tu je i tema medicinski potpomognute oplodnje za lezbijske parove koja jako zabrinjava organizaciju.

Navedene su i  problematične "rodne teorije“ koje se uvode u školama, a i žele zaustaviti "krah obiteljske politike“, mada nije navedeno kojim se procesima to događa.

Nova serija prosvjeda, okupljenih oko tako heterogenih ciljeva, ipak je pronašla zajednički nazivnik. Tako će se najavljena okupljanja u Parizu i Bordeauxu odvijati pod sloganom "protiv trgovanja ljudima“.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

apvili baner
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.