Francuski ministar vanjskih poslova Gerard Collomb otkrio je kako je pariška policija uspjela osujetiti planove terorista koji su planirali niz napada na tamošnje noćne klubove, a naročito gej klubove.

To je rekao u obraćanju parlamentarnom odboru, u sklopu diskusije o novom paketu antiterorističkih zakona, javlja thelocal.fr. Nije odavao pojedinosti o spomenutom planu, ali je kazao kako je on bio jedna od brojnih prijetnji koje su francuske snage sigurnosti uspjele spriječiti u posljednjih osam mjeseci.

"Prijetnja je i dalje ozbiljna. Ono što Daesh (pogrdan naziv za ISIL kojim se koriste mediji i svjetski političari) želi jest unijeti razdor u nacionalno zajedništvo i sukobe među francuskim narodom. To je zamka u koju ne smijemo upasti", rekao je.

Veće ovlasti snagama sigurnosti

Osim spomenutog, Collomb je spomenuo kako je francuska policija u svibnju spriječila napad na školu za obuku zračnih snaga u Salon-de-Provenceu, a u siječnju napad na kasarne, policijsku postaju i supermarket.

Parlamentarni odbor revidira kontroverzne prijedloge antiterorističkih zakona koji bi 1. studenog zamijenili stanje pripravnosti koje je u Francuskoj na snazi od studenog 2015., kad je u terorističkom napadu u Parizu poginulo 130 ljudi.

Novi zakoni koje je obećao predsjednik Emmanuel Macron snagama sigurnosti dali bi ovlasti da ljude zatvaraju u kućne pritvore, pretresaju kuće i stanove te zabranjuju javna okupljanja bez prethodnog sudskog naloga.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

fiercewomen banner02