Na letku inicijative "U ime obitelji" jasno je naznačeno da je Grad Zagreb pokrovitelj referendumske inicijative koja je počela prikupljati potpise diljem Hrvatske, objavljeno je prije tri dana na 24sata.hr.

No Tportal podsjeća da u Kodeksu dobre prakse za referendum jasno stoji da se ne smiju koristiti javna sredstva za referendumsku kampanju, a na tu stavku podsjetila je i Željka Markić iz inicijative "U ime obitelji". Naime, Vlada je za referendum o braku snimila videospot kako bi podržala kampanju "Protiv", koji je plaćen novcem poreznih obveznika.

No za potrebe novog referenduma, inicijativa "U ime obitelji"  obratila se gradovima i općinama za pomoć. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić očito se odazvao na poziv  pa se na letcima nalazi logo grada, a jumbo plakati s referendumskom inicijativom postavljeni su na istim oglasnim mjestima na kojima je uoči izbora 2011. Bandić za nula kuna oglašavao svoju kandidaturu na stupovima na kojima piše Grad Zagreb.

Zanimljivo je podsjetiti da je bez natječaja dosad dodijelio portalu narod.hr 240.000 kuna, a uoči prvog referenduma dao im je besplatno prostor u središtu grada. Potom im je dodijelio i deset tisuća kuna za plaćanje režija.

Zasad nema objašnjenja ni iz grada, ni iz inicijative. Željka Markić nije željela otkriti o kolikoj se svoti radi kazavši kako će tu donaciju objaviti zajedno sa svim donacijama iz drugih gradova, ne preciziravši kada će to biti, izvještava Tportal.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.