Pred nadolazeću Povorka ponosa u Beogradu, zakazanu za 28. rujna, povećava se broj prijetnji, izvještava B92.  

Tako su na fasadama zgrada u centru grada osvanuli grafiti s nedvosmislenim porukama, tipa "Stop paradi“, "Neću tatu i tatu“ i "Neće šetati 28.9.2014.“. Podsjeća se da se povorka ponosa nije održala posljednje tri godine zbog sigurnosnih procjena, a ona iz 2010. završila je u žestokim neredima.

Pred povorku oglasila se i Srpska pravoslavna crkva priopćenjem  u kojem tvrde da se "nasilno nameće besprizorna gej parada Beogradu i Srbiji.“ U svom poznatom stilu, u priopćenje su upakirali i upozorenja o pedofiliji, a usputno su upozorili da se "gaze moralna osjećanja ogromne većine čovječanstva“.

Na moguće nerede u Beogradu upozorilo je i njemačko Ministarstvo vanjskih poslova, a povjerenica za ravnopravnost spolova Nevena Petrušić pozvala je na suzdržanost prilikom priopćenja iz SPC-a.   

Osvanuo je grafit i na zgradi u kojoj živi Čedomir Jovanović, lider LDP-a, koji je izjavio da će u nedjelju sudjelovati na povorci. Iako grafit prijeteći poručuje da "Čeda gradom neće šetati“, političar je poručio da ga to neće odvratiti od nauma.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.