U Kremlju se upravo održao međunarodni forum na temu "tradicionalne“ obitelji na kojem je sudjelovao više od 1500 osoba iz 45 zemalja, izvještavaju strane agencije.

"Danas, civilizacija se suočava s izazovom demografskog opsega, u nizu zemalja urušavaju se moralne vrijednosti, a institucija obitelji je u krizi“, poručio je predsjednik Vladimir Putin sudionicima "Foruma o brojnoj obitelji i budućnosti čovječanstva“ koji je jučer završio.  

Na forumu su sudjelovali patrijarh ruske pravoslavne crkve Kiril, veliki muftija Talgat Tadžudin i rabin Berel Lazar, ministar kulture Vladimir Medinski et Elena Mizulina, predsjednica Odbora za obitelj u Dumi. Potonja je izjava da je "95 posto Rusa za tradicionalnu obitelj“, a istaknula se i svojim angažmanom prilikom donošena zakona o zabrani "gej propagande“.

Međunarodne snage su također bile prisutne na forumu.  Među ostalim, tu su bili i Brian Brown iz američke Nacionalne organizacije za brak, poznatih oponenata bračnoj jednakosti, te Aymeric Chauprade, zastupnik EU parlamenta iz francuske Nacionalne fronte za kojeg je bila čast prisustvovati forumu u Moskvi da bi branio svijet "zasnovan na tradicionalnim, prirodnim vrijednostima“, prenosi AFP.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.