Prošli je tjedan gradonačelnik Zagreba nanovo odobrio iznos od 120.000 kuna udruzi „U ime obitelji“. Iznos će biti uplaćen u mjesečnim ratama od 40 tisuća kuna,a odluka je donesena, kao i prošli put, izravno i bez javnog natječaja, izvještava Forum.

Zaključak o korištenju sredstava potpisan je 3. rujna, a odnosi se "na promicanje javnosti rada gradske uprave Grada Zagreba i objave tema od gradskog značenja na portalu narod.hr". Grad će tako sudjelovati "u troškovima produkcije i objave tema od gradskog značenja", a "udruga U ime obitelji će putem novinarskog internetskog portala  narod.hr svakodnevno izvještavati o temama vezanim za: djecu i mlade, dobrobit obitelji u gradu Zagrebu, ljudska prava i ravnopravnost žena, promicanje turizma i turističke ponude Grada Zagreba, borbu protiv svih vrsta nasilja (posebice nasilja među mladima), proces integriranja Republike Hrvatske u Europsku uniju, gospodarstvo, ekologiju i održivi razvoj, kulturni i vjerski život grada Zagreba i izvještavati o aktualnim političkim i društvenim događajima grada Zagreba".

Slijedom objavljenih informacija, Forum dolazi do sljedeće računice. "Ako nastavi ovim tempom, Grad Zagreb udruzi koja je organizirala referendum s ciljem diskriminiranja LGBT osoba u godinu dana dodijelit će 480 tisuća kuna.“ Dosad je, podsjetimo, Grad Zagreb dodijelio ukupno 250 tisuća kuna udruzi "U ime obitelji“, a sve na temelju direktne odluke gradonačelnika Milana Bandića.

Zanimljivo, takav direktan proces dobivanja sredstava nije spriječio navedenu udrugu da pozove na istragu povodom prvog kruga javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava neprofitnim medijima Ministarstva kulture. U podužem priopćenju naveli su sukobe interesa kod članova povjerenstva, a sve nakon odluke da se portalu narod.hr da niža ocjena zbog 'prakse diskriminacije marginaliziranih društvenih skupina u Republici Hrvatskoj'.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.