www.stream-xnxx-porn.com

Protekle je nedjelje u Rio de Janeiru održano najmasovnije gej vjenčanje na svijetu – čak 160 parova istovremeno je stupilo u brak. To je već peta po redu manifestacija te vrste u Brazilu u kojoj se od 2011.godine vjenčalo ukupno 500 gej parova, a provodi se kao dio državnog programa "Rio bez homofobije".

"Ovom afirmativnom akcijom želimo podići svijest o postignućima i izazovima u području građanskih i ljudskih prava LGBT zajednice. Brak osigurava zajedničku budućnost kroz sigurne zakonske okvire", rekao je koordinator programa "Rio bez homofobije" Cláudio Nascimento za državnu medijsku agenciju Agência Brasil.

Foto: gov.br

Parovi su na ceremoniju pristigli iz različitih brazilskih gradova, a svečanu su prisegu izrekli uz pjesmu Emociones koju je izvela transrodna glumica i pjevačice Jane di Castro, koja se također vjenčala, nakon čega je na svom Facebook profilu napisala: "Sad sam vjenčana umjetnica, jako sam sretna!".

Brazilski Vrhovni sud priznaje istospolne zajednice od 2011. godine, a gej brakovi su ozakonjeni prošle godine. Sljedeće masovno vjenčanje zakazano je u sportskoj dvorani Maracanzinho pokraj glasovitog nogometnog stadiona Maracane.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.